| 2022. február. 22. | 1 perc olvasás

A Sopron Basketet köszöntötték a városházán

A hétvégén nagy küzdelemben, de alulmaradt a Sopron Basket a Killik László Magyar Kupa fináléjában, így az együttes a második helyet szerezte meg. Molnár Balázs klubmendzsert, Gáspár Dávid vezetőedzőt, és Fegyverneky Zsófiát, a gárda csapatkapitányát, dr. Farkas Ciprián Sopron polgármestere, valamint dr. Simon István és Csiszár Szabolcs alpolgármesterek fogadták a városházán.

A csapat képviselői elárulták, csalódottak az elbukott döntő miatt, de a bajnokságban, és az Euroligában még lehet javítani. " Győzni mentünk Miskolcra, sajnos ez most nem jött össze. Tanulnunk kell ebből, próbálunk a csalódottságból továbblépni, és a következő feladatra koncentrálni" - tette hozzá  Fegyverneky Zsófia, csapatkapitány. Gáspár Dávid vezetőedző kiemelte, helyén kell kezelni a kudarcot. "Előre kell tekintenünk, és az előttünk álló akadályokat leküzdeni. A legközelebbi feladatunk egy bajnoki meccs pár nap múlva, majd kezdődik az Euroliga rájátszás. Maximális lelkesedéssel és erőbedobással fogunk továbbra is dolgozni" - emelte ki a tréner.
 

Sopron polgármestere elismerését fejezte ki, hogy a Sopron Basket évről-évre Magyarország top csapatai között van, és a nemzetközi színtéren is kiemelkedően teljesít. "Sopron nemzeti sportváros, és a női kosárlabdázóink azok, akik rendre szebbnél szebb eredményeket szállítanak. Büszkék vagyunk a csapatra. Ennek megfelelően az önkormányzat továbbra is az együttes mellett áll és támogatjuk őket, hogy továbbra is világszinvonalon teljesíthessenek" - hangsúlyozta Dr. Farkas Ciprián.

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Legnépszerűbb cikkek