A Sopron Régió is képviselte magát a bécsi utazás kiállításon

Idén január 12 és 15 között került megrendezésre a bécsi Ferien Messe, ahol négy napon át minden az utazásról és szabadidőről szólt. A közel 150 ezer vendéget váró kiállítás idei partnerországa Lengyelország, partnerrégiója pedig Alsó-Ausztria volt.

A területileg négy csarnokot felölelő vásáron 80 ország 850 kiállítója vett részt. A rendkívül széles kínálat nem csupán a világ minden tájáról érkező (pl. Los Angeles, Seychelles-szigetek) országokat, városokat jelentette, hanem többek között azokat a gasztronómiai különlegességeket is, melyekkel a kulináris élvezetek kedvelői ismerkedhettek. Osztrák helyi termékeket, nemzetközi specialitásokat kóstolhattak, miközben szakmai előadások, főző show-k színesítették a programot. Ezen idő alatt került megrendezésre a Vienna Autoshow is, melyen 40 autómárka legújabb típusait csodálhatták közelről a járművek szerelmesei.

Kárász Anna a Sopron Régió Turisztikai Központ munkatársa (jobbra)
Kárász Anna a Sopron Régió Turisztikai Központ munkatársa (jobbra)

Az idei vásár fontos 4 nap volt a Sopron Régió Turisztikai Központ számára is, hiszen az előző évektől eltérően saját, különálló standdal képviselte a várost és a Fertő-tájat. Legnagyobb érdeklődés a soproni és környékbeli látnivalók, szabadidős tevékenységek mellett a fertődi Esterházy-kastély valamint a fertőrákosi Barlangszínház programjai iránt mutatkozott. Igényes szálláslehetőségek után kutatva gyakran került kézbe a Turisztikai Központ szálláskatalógusa, valamint a szállásadó partnerek szórólapjai. Pozitív tapasztalat, hogy évről-évre egyre több szolgáltató tartja fontosnak tájékoztató anyagaik eljuttatását a turisztikai kiállításokra, melynek köszönhetően folyamatosan bővülő, színvonalas kínálattal jelenhet meg régiónk a hazai és nemzetközi vásárokon.

Sopron és a Fertő-táj stand a kiállításon
Sopron és a Fertő-táj stand a kiállításon
Pauska Eszter a Tourinform irodavezetője (balra)
Pauska Eszter a Tourinform irodavezetője (balra)

Legközelebb a 2017. március 2 és 5. között megrendezésre kerülő budapesti Utazás kiállításon képviselteti magát Sopron és a Fertő-táj.

Legnépszerűbb cikkek