| 2022. január. 17. | 1 perc olvasás

A Soproni Rendőrkapitányság kisfilmkészítő pályázatot hirdet

„Biztonságosan az Interneten” címmel készíthetik el pályamunkáikat a diákok.

A tudatos internethasználat mindennapjaink szerves részét kell, hogy képezze! – Tapasztalataink azt mutatják, hogy az online térben elkövetett bűncselekmények egyre jobban előtérbe kerülnek. Az új életkörülmények miatt az internethasználat megtöbbszöröződött, olyan társadalmi rétegek is, akik eddig ezt nem tették - mint például az időskorúak - rákényszerültek a használatára – mondta el Babelláné Lukács Katalin rendőr őrnagy, kiemelt bűnmegelőzési főelőadó. 
- Minden alkalmat és lehetőséget meg kell ragadnunk, amelyeknek a segítségével fel tudjuk hívni a figyelmet az internet veszélyeire. Tagadhatatlan, hogy a fiatalok használják leggyakrabban az internetet: ami nekünk sokszor testidegen, az nekik ösztönből jön. Ugyanakkor ne tévesszen meg minket a felhasználói magabiztosságuk, mivel ez nem jelenti feltétlenül azt, hogy kellően elővigyázatosak és tudatosak is. Biztosan tisztában vannak azzal, hogy mire kell odafigyelniük? Tudják, hogy mik azok az alapvető szabályok, amelyeket minden egyes nethasználatnál mindenkinek be kell tartania? – tette fel kérdéseit az őrnagy.
- Minden év február elején van az úgynevezett Safer Internet Day, amikor a biztonságosabb internethasználatra hívják fel világszerte a figyelmet. Ennek apropójából írtuk ki kisfilmkészítő pályázatunkat, amire diákok alkotásait várjuk. Szeretnénk, ha bizonyítanák nekünk, tudják, mire kell odafigyelni ahhoz, hogy ne érje őket semmilyen váratlan esemény a kibertérben. A legjobb alkotásokat értékes tárgyjutalommal díjazzuk, valamint prevenciós munkák során is felhasználjuk. A pályázat részleteit a kiírás tartalmazza, izgatottan várjuk az alkotásokat! - zárta felhívását a szakember.

 

Címkék: police.hu

Legnépszerűbb cikkek