| 2016. október. 23. | 1 perc olvasás

A soproni '56 nyomában járt a ROTARY CLUB

A Rotary Club Sopron vasárnap délelőtt egy sétára invitálta az érdeklődőket, amely több olyan állomást érintett, ami az 1956-os soproni eseményekhez kapcsolódik.

Több mint száz ember részvételével indult el a séta 2016. október 23-án a GYIK Rendezvényháztól, ami az 1956-os soproni események nyomában járt. A közös történelmi túra útvonala a GYIK - Nyugat-magyarországi Egyetem "A" épülete - Egyetemi Botanikus kert / '56-os emlékmű - Deák tér - Hűségzászló - Hűségkút volt.

Az említett helyszíneken megállva,  a soproni történelmi pillanatokat idézte fel a jelenlévőknek Németh Kálmán, 1956-os soproni egyetemista, akinek élmény volt hallgatni múltidézését.

A megemlékezés jegyében a Rotary Club az '56-os egyetemi emlékműnél mécsest, a Hűségzászlónál pedig immár 25-ik esztendeje az emlékezés koszorúját helyezte el. 

A történelem pillanatainak felidézése mellett jótékonysági adománygyűjtést is szervezett a Rotary, akik a séta alatt összegyűlt felajánlásokat a környéken élő rászoruló gyermekek megsegítésére fordítja majd. 


fotó: Leczovics Zsolt

fotó: Leczovics Zsolt

fotó: Leczovics Zsolt

fotó: Leczovics Zsolt

fotó: Leczovics Zsolt

fotó: Leczovics Zsolt

fotó: Leczovics Zsolt

Legnépszerűbb cikkek