| 2019. július. 24. | 2 perc olvasás

A soproni arák igénylik a luxusfrizurákat!

10 ezer forinttól akár félmillió forintig is terjedhet egy különlegesebb menyasszonyi hajköltemény ára. Szabó István mesterfodrász kiemeli: a nagyobb, épített luxusfrizurákra egyre nagyobb az igény Sopronban is, miközben a klasszikus kontyok a háttérbe szorulnak. Cikkünkben számos fontos tanácsot is olvashat a mesterfodrásztól az esküvői hajviseletekkel kapcsolatban.

- A grandiózus hajköltemények hódítanak városunkban is – szögezte le Szabó István. - A menyasszonyok több százezer forintot is ráfordítanak a frizurájukra, hiszen igénylik a hajpótlásokat, hajhosszabbításokat, póthajból készült díszítéseket. A végösszeg persze attól is függ, hogy mivel díszítem. Az igényes dekorációk ugyanis szintén több százezer forintot kóstálhatnak – fejtette ki.

A kiegészítő-trendek terén is hangsúlyos változások történtek az utóbbi időszakban: háttérbe szorultak a fehér virágok, koronák és ékkövek. Ebben a szezonban sokkal inkább a strasszok dominálnak. Abban nagy az egyetértés a szakemberek között, hogy a soproni arák igénylik a luxusfrizurát – de kiemelik: a kontyok és kiegészítők világában könnyű nagyot álmodni. Ezért fontos, hogy az arák gondosan, a fodrásszal közösen tervezzenek, és eközben a valós vágyaikat és igényeiket tartsák szem előtt.

- A legfontosabb tanácsom a menyasszonyoknak, hogy olyan frizurát válasszanak, amely a személyiségüket tükrözi – emelte ki a mesterfodrász. - Azon a napon tényleg olyan hajkölteménnyel a fejükön álljanak az oltár elé, amilyenben jól érzik magukat és ami megmutatja az egyéniségüket. Lehet ez egy épített luxusfrizura, egy feltűzés vagy klasszikus konty, a lényeg, hogy jól érezze magát a nagy napon az, aki viseli – részletezte.

A mesterfodrász ezúttal Sissi koronázási kontyát formázta meg – ez a frizura mintegy 500 ezer forintot kóstál. Fontos, hogy valamennyi típusú és árú hajkölteménnyel törődni kell: a menyasszonyok különböző hajápolókkal, hajpakolásokkal és hajfényolajokkal is ápolhatják az álomfrizurájukat.

Szabó István már több nemzetközi versenyen is öregbítette hazánk hírnevét. - Büszke vagyok az Európa Bajnokságon elért legjobb magyar eredményre és a Homenik István által felajánlott Európa-különdíjra – adott hangot örömének a mesterfodrász. - Legutóbb pedig Kijevben, a Kárpát Kupán megrendezett versenyen „építés” és „full fashion” kategóriában elhoztam az összesített aranyérmet – fűzte hozzá.

Ebben a városban a mesterfodrászt nem csupán felhőtlen sikerek érték – az ottani megmérettetésről hozott egy izgalmas, egyben megbotránkoztató történetet is. - Mivel magyar nevező voltam, és sok évet kihagytam már a versenyzésből, nem igazán vett komolyan az ukrán zsűri – kezdi a történetet Szabó István. - Véletlenül, vagy nem véletlenül elcserélték a zsűrilapokat, és először harmadiknak álltam a dobogóra, aztán pár óra múlva kiderült, hogy én vagyok az aranyérmes. Ez a malőr nagy felháborodást keltett Ukrajnában és Magyarországon egyaránt, de utólag megkaptam az aranyérmet – mesélte a mesterfodrász, aki hozzáfűzte: rosszul esett neki, hogy a helyszínen végül nem állhatott a dobogó legfelső fokára. - Azt viszont biztosan megjegyezte a szakma ott jelenlévő része, hogy mi magyarok is tudunk, az élvonalba tartozunk  – hívta fel a figyelmet a tapasztalatára.  

Legnépszerűbb cikkek