A soproni Balázs Fanni lett a Vitázik a világ ifjúsága vetélkedő hazai döntőjének győztese

  2018. május 30. - www.sopronmedia.hu

A németül legjobban vitázó négy magyar fiatal a szerdai országos döntőben heves érvelést folytatott a következő kérdésről: „Támogassa-e az állam a diplomás hiányszakmák oktatását Magyarországon?” Retorikai képességeiről végül Balázs Fanni, a soproni Berzsenyi Dániel Gimnázium diákja győzte meg leginkább a zsűrit.

A vitában nem csak a jobb ténytudás volt döntő, hanem az is, hogy a résztvevők tárgyilagosan és korrekten ütköztessék a nézeteiket. Fontos volt tehát odafigyelni egymásra és megérteni az ellenkező oldal véleményét. Fel kellett tárni az esetleges ellentmondást az ellenérvekben, és meggyőzően alá kellett támasztani az álláspontokat.

A döntőben végül Balázs Fanni, a soproni Berzsenyi Dániel Gimnázium diákja győzte meg leginkább a zsűrit. Ő és a második helyezett Hutter Ottó, a budapesti Tamási Áron Gimnázium tanulója képviselik Magyarországot szeptember 20-án a pozsonyi nemzetközi döntőben.

Helyezések: 1. Balázs Fanni, Berzsenyi Dániel Gimnázium, Sopron, 2. Hutter Ottó,T amási Áron Gimnázium, Budapest, 3. Kovács Domokos, Friedrich Schiller Gimnázium, Pilisvörösvár, 4. Faller Júlia Janka Osztrák Iskola, Budapest

Tizenkét közép- és kelet-európai országból 150 középiskola mintegy 2500 tanulója vesz részt a Vitázik a világ ifjúsága vitavetélkedőn. Magyarországon már 2010 óta rendezik meg a megmérettetést.

Faller Júlia Janka, Kovács Domokos, Hutter Ottó, Balázs Fanni

Faller Júlia Janka, Kovács Domokos, Hutter Ottó, Balázs Fanni

Kérem, várjon... Kérem, várjon...