| 2024. április. 12. | 1 perc olvasás

A soproni bor a kultúránk része - rekordszámú nevezés érkezett az idei Soproni Borvidék Borversenyre!

Az eseményen 42 borász 175 nedűjét értékelte a szakmai zsűri. A megnyitón dr. Farkas Ciprián polgármester kiemelte, hogy a borkultúra ápolása a magyar kormány és az önkormányzat számára is rendkívül fontos.

A Deák téren kialakított közzösségi vinotékába az ország minden részéből érkeztek szakemberek, hogy értékeljék a soproni nedűket. Az esemény megnyitóján dr. Farkas Ciprián polgármester kiemelte: a bor a kultúránk és az identitásunk része, ezért a városvezetés is minden lehetséges eszközzel segíti a borászok tevékenységét.

- A Soproni Borvidék Borverseny napja mindig egy kitüntetett nap a városunk életében, hiszen ekkor választják ki a szakemberek és a társadalmi zsűri tagjai a város borát. A nevezők száma is mutatja, hogy a soproni bor ügye, ha a jövőbe tekintünk, jó kezekben van. Fontos, hogy ápoljuk a borunkat, hogy jó borunk legyen, hiszen a soproni bor kérdése és annak minősége nemcsak azoknak fontos, akik fogyasztják, hanem azoknak is, akik szeretik a városunkat, ismerik annak hagyományait és kultúráját. A soproni bor a kultúránk része: apáról fiúra szálló hagyomány. Az őseink küzdöttek meg a soproni borért, nekünk is kötelességünk ezzel a lelkülettel viszonyulni hozzá – fogalmazott a polgármester.
Fotó: Rombai Péter

A közösségi vinotéka kormányzati és önkormányzati támogatásból épült fel. A fejlesztés legfőbb célja, hogy a városunkba érkező turisták is megismerjék a helyi borászok termékeit, népszerűsítve ezzel a soproni borvidéket. 

 

A Vinodom Közösségi Vinotékában a 2024-es Borvidéki Borverseny idei díjazottjai: 

Legjobb fehérbor: Bónis-Reitter Borászat - Soproni Zenit 2023

Legjobb rozé: Néber-Tóth Pince Csepreg - Pinki Kékfrankos 2023

Legjobb vörös: Etyeki Kúria - Kúria Sopron Blend 2017

A borversenyen 32 arany, 89 ezüst, 37 bronz és 17 oklevelet osztottak ki.

Legnépszerűbb cikkek