| 2020. március. 10. | 1 perc olvasás

A Soproni Borvidék három borásza a legjobbak között

Második alkalommal rendezték meg a Borászok Borásza Kóstoló Kört március 7-én Budapesten. Az eseményen az 50 legjobb magyar borász illetve a Borászok Borásza díj korábbi nyertesei vettek részt, hogy megkóstolják egymás borait. Három szakember került idén a legjobb 50-be borvidékünkről: Luka Enikő, Horváth József „Ráspi” és Franz Weninger.

A kárpát-medencei borászok legrangosabb szakmai elismerése a Borászok Borásza díj, melyet Rókusfalvy Pál alapított 2007-ben. Minden évben kiválasztanak 50 borászt, akik ezután jelöltként indulnak a nívós elismerésért.  A győztest kétkörös szavazással választják ki, az első Kóstoló Körön zajlik le, majd a legjobbak között újabb szavazás dönti el a végső sorrendet.

A kóstolás zárt ajtók mögött, szigorúan szakmai szempontok alapján zajlik évről évre, ám idén először három órára megnyitották az eseményt az érdeklődő közönség előtt. Előzetes regisztráció alapján lehetett belépőt vásárolni, korlátozott számban.

A díjat gondozó Vinum Praemium Alapítvány a Borászok Borásza díjon kívül még egy különdíjat is megszavaztat a résztvevőkkel, mégpedig a Borászok Barátja elismerést. Ezt olyan civil személy kaphatja, aki teljesítményével kiemelkedő mértékben képviselte a magyar bor érdekeit és segítette a borászok munkáját.

A korábbi évekhez hasonlóan idén is április közepére várható a végeredmény, akkor derül ki, hogy 2020-ban ki lesz a Borászok Borásza Magyarországon.

Borítókép: Az 50 legjobb magyar borász Forrás: boraszokborasza.hu

Legnépszerűbb cikkek