| 2022. február. 12. | 1 perc olvasás

A Soproni Egyetem öregdiákja is felkerült a Forbes magazin listájára

A Lámfalussy Sándor Közgazdaságtudományi Kar öregdiákja, Horváth Eszter is felkerült a Forbes Magyarország „100 selfmade magyar” listájára.

A 100-as listára olyan személyeket válogattak be, akik saját erőből léptek nulláról az egyre, építettek céget a tudásukra vagy személyes márkát a nevükből. Teljesítményükhöz egyedi látásmódra, egy új ötletre vagy új minőség igényére volt szükség. A World Press Photo díjjal is kitüntetett fotós, olyan nevekkel szerepel együtt a listán, mint Presser Gábor, D. Tóth Kriszta vagy Gerendai Károly.

A soproni születésű Horváth Eszter fotói olyan nagy nevű folyóiratokban jelentek már meg, mint a National Geographic, a New York Times, a Wall Street Journal, és a Time.  Ugyanakkor tehetségét, elhivatottságát, és szakmai tudását nem csak a fentiek, hanem a 2020-as World Press Photo díj is fémjelzi. A sajtófotózás legrangosabb nemzetközi díjának elnyerésével Eszter lett az első magyar női fotós, akinek odaítélték ezt az elismerést.

Ideje nagy részét egészen extrém helyeken tölti, például a sarkvidéken, a civilizált ember számára elképzelhetetlen hidegben, és több hónapig tartó, fényszennyezés nélküli (igazi) sötétben, éjszakában.

Borítókép; Soproni Egyetem
 

Legnépszerűbb cikkek