| 2018. február. 19. | 1 perc olvasás

A Soproni Egyetem Téli Iskolája!

A Soproni Egyetem programja a nyári iskolája hagyományát követve február 18-án, vasárnap nyitotta meg kapuit és február 23-án zárul. A téli iskolát a Konrad Adenauer Alapítvány Budapest támogatja.

Hétfőn a Nemzetközi Téli Iskola megnyitójára került sor a Sopron Egyetemen.

A résztvevővekt Prof. Dr. Náhlik András a Soproni Egyetem rektora, valamint a Konrad Adenauer Alapítvány képviseletvezetője Frank Spengler is üdvözölte.

Az egybegyűlteket Dr. Farkas Ciprián városi tanácsnok is köszöntötte. Beszédében elmondta: megtiszteltetés és öröm számára, hogy Sopron ismételten egy ilyen nagy jelentőségű, nemzetközi rendezvénynek adhat helyet. Ez a nemzetközi és szakmai programsorozat is bizonyítja, hogy Sopron az oktatásban, az egyetemi életben is kiemelkedő, és nagy jelentőséggel bír.  Ezúttal a Soproni Egyetem Simonyi Károly Műszaki, Faanyagtudományi és Művészeti Kara ad otthont a rendezvénynek, ahol évtizedek óta kiváló oktatás és szakmai kutatómunka folyik országos szinten is! Elmondta, hogy a Téli Iskola előadói hazánk és városunk kiváló szakemberei, tanárai, oktatói közül kerülnek ki.

A tanácsnok hangsúlyozta, hogy a szakma képviselői itt találkozhatnak egymással, a hallgatókkal, diákokkal, és ez a pár nap alkalmat ad az intenzív kapcsolatteremtésre és tapasztalatcserére is. Végül köszönetet mondott a  Konrad-Adenauer-Stiftung Alapítványnak a támogatásért, a Soproni Egyetemnek és valamennyi munkatársának kiemelkedő szervezőmunkájáért, valamint a hallgatóság figyelmét felhívta Sopron városának évszázados műemlékeire és kiváló boraira.

fotó: Griechisch Tamás

A Téli Iskola résztvevői több országból érkeztek, így Németországból és Ausztriából is. A fejlett technikának köszönhetően skype-on keresztül még távolabbi országokba is közvetítik az előadásokat: Kínába, Mexikóba, az Egyesült Királyságba, Kuvaitba.

Az előadások témája például a fa és egyéb természetes anyagok használata az építkezésben, a megújuló energia használata a faipari technológiában, vagy akár a CFC és zöld anyagok szénszálas kompozit anyagainak felhasználása az építőiparban. 

fotók: Griechisch Tamás

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Legnépszerűbb cikkek