A Soproni Egyetemre látogatott Reviczky Gábor

A Reviczkyvel az Erdőben filmsorozat Tudással az erdőért! Látogatás a Soproni Egyetemen című epizódjának országos premier sugárzása az M5 TV csatornán június 11-én, szombaton 16:27 órakor lesz.

Az epizód beharangozója az MTVA web oldalán : 

A laikus talán el sem tudja képzelni, mennyire sokrétű az erdők élete és az ezzel kapcsolatba hozható egyetemi kutatási irányok száma. Filmünkben néhány, a Soproni Egyetem Erdőmérnöki Karán vizsgált témába pillanthatunk be. Látogatást teszünk a farontó bogarakkal foglalkozóknál, megismerkedhetnek az erdők felmérésének technikájával, az erdei vadkár fogalmával, sőt az egyetem saját méhészetével is. Először azonban megvizsgáljuk az erdők vízgazdálkodását.

Ami nekünk kellemes kirándulási helyszín, a kutatónak izgalmas kérdések zölden susogó birodalma. Az egyetem sokfélesége voltaképp leképezi magának az erdőnek végtelen változatosságát, segít megérteni működésének mozgatórugóit, és segít bennünket abban is, hogy jól és idejében avatkozzunk be, ha zöld barátunkat veszély fenyegeti. Tudással az erdőért, lehetne a jelszó nemcsak Sopronban, de bárhol másutt is az országban, ahol értő kézzel kezelik hazánk pótolhatatlan természeti kincseit, az erdeinket.

Borítókép; Soproni Egyetem weboldala

Legnépszerűbb cikkek