| 2019. november. 8. | 2 perc olvasás

A soproni Fáy csapata nyert a rangos pénzügyi versenyen!

A Soproni Szakképzési Centrum Fáy András Közgazdasági, Üzleti és Postai Szakgimnázium diákjainak csapata, a Naturwissenschaften nyerte meg az PénzSztár versenyének Győr-Moson-Sopron megyei selejtezőjét. Az idén hetedik alkalommal életre hívott vetélkedő-sorozat hazai és külföldi középiskolások pénzügyi, gazdasági és vállalkozói ismereteit méretteti meg.

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal Győr-Moson-Sopron Megyei Adó- és Vámigazgatóságán rendezett selejtezőn azok vehettek részt, akik továbbjutottak az internetes fordulóról. A középiskolások idén is izgalmasnak és érdekesnek találták a feladatokat.

A nyertes csapat (balról jobbra): Schlögl Bence, Fodor Bendegúz, Pécsi Dávid és Szűrszabó Andor
A nyertes csapat (balról jobbra): Schlögl Bence, Fodor Bendegúz, Pécsi Dávid és Szűrszabó Andor

- Igyekeztünk minden feladványt kreatívan elvégezni – emelte ki Szűrszabó Andor, az egyik csapattag. - Az internetes fordulóból történő továbbjutáskor kaptunk egy házi feladatot, amelyben bemutattuk, hogy milyen kockázatok rejlenek a pénzügyekben. Ezt például verssel és néhány illusztrációval oldottuk meg. A produkció nagyon tetszett a zsűrinek, maximális pontszámot kaptunk rá. Magában a győri fordulóban a pénzügyi történelemmel kapcsolatos feladatot tartottuk a legérdekesebbnek. Ennek keretében egy 19. századi magyar részvénytársaság történelméről olvashattuk és azok alapján kellett kérdéseket megválaszolnunk – fejtette ki.

A versenyzők jelentős számát tekintve a PénzSztár a legnagyobb pénzügyi, gazdasági, vállalkozási témájú középiskolás verseny Magyarországon. A zsűri szerint is komoly tudásról kellett számot adniuk azoknak, akik ki akartak tűnni a megyei szinten is népes mezőnyből. A Fáy András Közgazdasági, Üzleti és Postai Szakgimnáziumának csapata azért különösen büszke az eredményre, mert mindössze 10. osztályosként érték el azt.

- Mi is nagyon meglepődtünk az eredményen, hiszen alig 3-4 hónapja tanuljuk az ide tartozó tantárgyakat és mégis felül tudtunk múlni nálunk 2-3 évvel idősebb tanulókat is – világított rá Szűrszabó Andor. - A siker nagyban köszönhető felkészítő tanárunknak, Hrubyné Pál Tímeának, aki összeválogatott nekünk különböző témájú feladatokból egy kiváló dokumentumot. Ezt felosztottunk egymás között és így hatékonyan tudtunk készülni a megmérettetésre – osztotta meg velünk.

A következő lépés a soproni csapat számára a november 21-én megrendezendő Nyugat-Dunántúl regionális középdöntő lesz – ott rajtuk kívül két Vas megyei és két Zala megyei csapat verseng majd.

Legnépszerűbb cikkek