| 2024. április. 12. | 1 perc olvasás

A soproni fejlesztések értéket teremtenek - Építőipari Nívódíjat nyert el a Lőver Uszoda

A soproni Lőver Uszoda sport- és szabadidős építmény kategóriában elnyerte a 2023. évi Építőipari Nívódíját. A plakett ünnepélyes leleplezésén részt vett dr. Farkas Ciprián polgármester, valamint Barcza Attila, a térség országgyűlési képviselője is. Dr. Farkas Ciprián, Sopron polgármestere hangsúlyozta, hogy a soproni fejlesztések értéket teremtenek.

– Az új uszoda jelentősége abban áll, hogy a soproni gyermekek és a város környéki sportolni vágyók 21. századi körülmények között sportolhatnak. Emellett azt is elértük a városban, hogy Sopron a vizes sportok tekintetében – úgy nemzetközi, mint hazai szinten – találkozási ponttá vált. Sokan jönnek ide akár edzőtáborba, akár versenyezni, olimpiai bajnokok adják egymás kezébe a kilincset, és az ausztriai területeken is nagy népszerűségnek örvend a létesítmény.

Komoly fejlesztéseket hajtottunk végre a városban, ennek egy fontos eleme az uszoda. A városunk 5 év alatt az elmúlt 100 év legdinamikusabb fejlődésén esett át. Az M85-ös gyorsforgalmi út ideért Sopronba, parkolóházat építettünk, folytattuk a várkerületi rekonstrukciós programot. Átadtuk a múzeumnegyedet, és az országban egyedülálló Rendészeti Integrált Központot hoztunk létre. Ezek mellett még számos más fejlesztésről számolhatnánk be, amelyek egymással párhuzamosan épülnek a városban. Sopron lendületben van, és ezt a lendületet szeretnénk megőrizni a jövőben is! - fogalmazott a polgármester.
Fotó: Griechish Tamás

Az ország egyik legmodernebb uszodája a West Hungária BAU Kft. és a Fertődi Építő Zrt. kivitelezésében valósult meg a KÖZTI Zrt. tervezésében. A nívódíj kapcsán a kivetelezői munkák vezetői a beruházás megvalósulásában részt vevők együttműködését emelték ki, hiszen olyan kormány és önkormányzat állt mögöttük, akik elkötelezettek a sport és városuk fejlesztéséért. A soproni Lőver Uszoda 2021 júniusában készült el a magyar kormány támogatásával, a Modern Városok Program részeként.

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Legnépszerűbb cikkek