| 2019. november. 22. | 2 perc olvasás

A Soproni Gyógyközpont szakdolgozóinak eredménye példaértékű

A múlt tapasztalatairól és a jövő kérdéseiről értekeztek Sopronban a Szakdolgozók Tudományos Továbbképzésén pénteken. Az idén 25. alkalommal életre hívott rendezvényen 4 témakörben 14 előadást hallhattak a számos szakterületről érkező érdeklődők.

- A Soproni Gyógyközpontban dolgozók 1001 ágyon végzik az ápolási munkát -  hangsúlyozta ki beszédében dr. Kulcsár Dániel a Soproni Gyógyközpont szakdolgozóinak sokrétű a feladatait. Az intézmény megbízott főigazgatója hozzáfűzte: a gyógyközpont gárdája példásan gyakorolja felelősségteljes hivatását. Az idén 25. alkalommal életre hívott konferencia célja, hogy az egészségügyi dolgozók találkozhassanak. Így megoszthatják egymással a múltban gyűjtött tapasztalatokat és értekezhetnek a jövő kihívásairól is.

 Dr. Kulcsár Dániel, a Soproni Gyógyközpont megbízott főigazgatója
Dr. Kulcsár Dániel, a Soproni Gyógyközpont megbízott főigazgatója
fotó: Griechisch Tamás

- A tudományos továbbképzésre ezúttal négy témakörben írtunk ki pályázatot – tudtuk meg Farkas Andreától, a Soproni Gyógyközpont ápolási igazgatójától. - Így a kórházunk százéves fennállásáról, de az ápolás és a rehabilitáció aktuális kérdéseiről, érdekességeiről is hallhattunk előadásokat. Ezeket egészítették ki a szabadon választható témakörök. Összesen 14 pályaművet tartottunk érdemesnek arra, hogy előadásra kerüljön a rendezvényen – fejtette ki.  

Farkas Andrea, a Soproni Gyógyközpont ápolási igazgatója
Farkas Andrea, a Soproni Gyógyközpont ápolási igazgatója
fotó: Griechisch Tamás

- Tudjuk jól, hogy a technika és a tudomány fejlődésének eredményei nem érnek semmit, ha nincsenek mögöttük a betegeket gyógyító és ápoló szakemberek. Sopron városa ilyen tekintetben is kivételes helyzetben van, hiszen felkészült és lelkiismeretes orvosokkal, szakápolókkal, valamint fejlett háttérkörülményekkel is rendelkezik – emelte ki a rendezvényen Barcza Attila Sopron és térsége országgyűlési képviselője, aki beszéde zárásaként a város minden polgára nevében megköszönte a Soproni Gyógyközpontban dolgozók munkáját.

Barcza Attila, Sopron és térsége országgyűlési képviselője
Barcza Attila, Sopron és térsége országgyűlési képviselője
fotó: Griechisch Tamás

A rendezvény keretében köszöntötték a Soproni Gyógyközpont azon szakdolgozóit, akik 2019-ben mentek nyugdíjba. Az intézményben összesen 634 szakdolgozó gyakorolja hivatását.

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Legnépszerűbb cikkek