| 2019. február. 20. | 1 perc olvasás

A soproni kilátók biztonságáért dolgoznak

Sopron a kilátók városa. Azért, hogy a panorámában biztonságosan gyönyörködhessünk, a Tanulmányi Erdőgazdaság Zrt. szakemberei karbantartják, és felújítják a kilátókat.

- A faszerkezet mozgásából adódóan előfordul az, hogy a rögzítő elemek, és csavarok lelazulnak. Sajnos ennél a kilátónál gyakran előfordul, hogy ezeket a csavaranyákat leveszik, lelazítják, és néha el is viszik, úgyhogy ezeket rendszeresen pótolnunk kell – részletezte a Sörházdombi kilátónál rendre fellépő problémát Bánáti László a Tanulmányi Erdőgazdaság Zrt. parkerdei és kommunikációs igazgatója. Ez azonban a szakemberekre ilyenkor háruló feladatok csupán töredékét képezi.

Bánáti László ellenőrzi a Sörházdombi kilátó csavarjait - ez most megvan
Bánáti László ellenőrzi a Sörházdombi kilátó csavarjait - ez most megvan

- Nagyon fontos, hogy a téli időszakot követően, a turistaszezon beállta előtt tüzetesen átvizsgáljuk a kilátóinkat, ugyanis a tavaszias napok beköszöntével sokan vágynak a szabadba, és veszik igénybe ezeket az építményeket is – szögezte le Bánáti László. - Ilyenkor átnézzük a rögzítőcsavarokat, valamint a mozgóelemeket, lépcsőkorlátelemeket, ha szükséges megerősítjük, illetve pótoljuk. Ezt nagyon fontos elvégezni, hiszen például a Sörházdombi kilátó járószintje 25 méter magas, ezért komoly balesetek következhetnének be itt – emelte ki az igazgató, aki hozzáfűzte: ezeket a feladatokat természetesen év közben is folyamatosan végzik, a Tanulmányi Erdőgazdaság Zrt. szakemberei kéthetente látogatják meg e célból a kilátókat.

A Tanulmányi Erdőgazdaság Zrt. felhívja a kirándulók figyelmét, hogy ha meghibásodott kilátóval találkoznak, akkor mindenképpen értesítsék munkatársaikat telefonon, hogy mielőbb orvosolni tudják a problémát.

Sopron a kilátók városa, összesen 10 kilátó, és 6 páholy csábít kirándulásra a városban és környékén.  

Legnépszerűbb cikkek