A soproni mentők „bakancslistája”

A mentők által használt S.W.A.T. Original márkájú lábbeli ára több mint 30 ezer forint. A Soproni Kereskedelmi és Iparkamara önkéntes tagjai közül 14 cég jelentkezett a köztestület felhívására és vállalta egy vagy több bakancs megvásárlását. Az átadásra csütörtökön került sor a Soproni Mentőállomáson.

-    Néhány hete megkeresett Göde József, a Rotary Club Sopron elnöke – maga is mentőtiszt - és a kamara segítségét kérte a soproni mentőszolgálat dolgozóinak 40 pár speciális bakancs beszerzésében - mondta el lapunknak Horváth Vilmos, a Soproni Kereskedelmi és Iparkamara elnöke.  - A beszerzést egy szintén kamarai tagvállalkozás, a Joker Festékházak vállalta az amerikai gyártótól, Tennessee – ből – tette hozzá.
 
Az átadáson hangsúlyozták, hogy soproni vállalkozások immáron sokadjára bizonyították, hogy jó ügyek mellett ki tudnak állni, az elmúlt pandémiás időszakban például lélegeztetőgépekre, fertőtlenítő szerekre, maszkokra gyűjtöttek vagy a mentők, kórházi dolgozók étkeztetését vállalták át. 

fotó:Máthé Alexandra


-    A társadalmi szerepvállalás szép példájaként említhetném a jelenleg is aktuális ukrán háborús menekültek segítését is. A mentők 24 órás szolgálatban, az év minden napján értünk dolgoznak. Kamaránk örömmel vett részt a gyűjtésben szervezőként és adományozóként is, tudva azt, hogy jó ügyet szolgáltunk. Reméljük az új bakancsokkal kényelmesebb és biztonságosabb lesz a mentősöknek „szolgálatba lépni”, és a gazdaság szereplői is kifejezhették köszönetüket a mindennapok hőseinek - mondta Horváth Vilmos.

fotó:Máthé Alexandra

A 40 pár bakancsot a soproni mentők nagy örömmel és köszönettel fogadták. 

Adományozók listája:

Balogh Eszter ev.
Dental Pannonia Zrt.
Elektron GM Kft.
Győr-Sopron-Ebenfurt Vasút Zrt.
Ház-ép Kft.
Hirschler László ev.
Joker Festékházak Kft.
Károlyi Pál Gyula ev.
Krisch Technik Bt.
Németh Élelmiszer
Perkovátz Kft.
Roto Elzett Certa Kft.
SCHÄHO Bt.
Sopron MJV Kereskedelmi és Iparkamara
Walter Auto Kft.
 

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Legnépszerűbb cikkek