| 1 perc olvasás

A Soproni Parkerdőben is megemlékeztek a trianoni békediktátum aláírásának 104. évfordulójáról

A Károly-kilátó közelében található Trianoni emlékparkban emlékezett meg a békediktátum aláírásának 104. évfordulójáról a Tanulmányi Erdőgazdaság Zrt. Az eseményen elhangzott, hogy a békeszerződés következtében 3,5 millió magyart csatoltak el az anyaországtól, akik mindennap megküzdenek a magyarságukért.

A Nagy-Magyarország szétdarabolását mintázó parkot az Agrárminisztérium kezdeményezésére hozta létre a Tanulmányi Erdőgazdaság Zrt. 2020-ban a Soproni Parkerdő leglátogatottabb részén. A TAEG Zrt. fontos küldetésének tekinti, hogy minden évben megemlékezzen a magyar nemzetet ért sorstragédiáról. 

A megemlékezésen dr. Farkas Ciprián polgármester, dr. Simon István alpolgármester és Magas Ádám önkormányzati képviselő is részt vett. A városvezető beszédében a magyarság összetartó erejére hívta fel a figyelmet. 

fotó: Griechisch Tamás

Az ünnepségen dr. ifj. Sarkady Sándor, a Soproni Egyetem tudományos kutatója kiemelte: száznégy évvel ezelőtt a szerződés 3,5 millió magyart terelt a szomszédos országokba, amellyel Magyarország népességének 64, területének pedig hetven százalékát veszítette el.

fotó: Griechisch Tamás
A történelmi Magyarország körvonalai között legnevesebb íróink és költőink Trianonnal kapcsolatos gondolatai is helyet kaptak. Trianon legfőbb üzenete, hogy nem felejthetünk, hiszen a békediktátum következtében 3,5 millió magyart csatoltak el az anyaországtól. Nekik mindennap meg kell küzdeniük a magyarságukért. A magyar nemzeti kormány mindent lehetséges eszközzel támogatja a határon túl élő magyarokat

- mondta el portálunk kérdésére dr. ifj. Sarkady Sándor.  

fotó: Griechisch Tamás

Az ünnepség végén Sopron önkormányzata nevében dr. Farkas Ciprián polgármester, dr. Simon István alpolgármester és Magas Ádám önkormányzati képviselő helyezték el az emlékezés virágait a Trianoni emlékparkban. Az eseményen intézményvezetők és tisztségviselők is lerótták tiszteletüket. 

fotó: Griechisch Tamás

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Legnépszerűbb cikkek