| 2023. június. 27. | 1 perc olvasás

A soproni polgárőröket köszöntötték

A soproni polgárőröket köszöntötte dr. Farkas Ciprián az országos polgárőr napon. Magyarországon 1995 óta rendezik meg a jeles eseményt, mely alkalomból a polgármester hangsúlyozta: az önkormányzat és a kormány is elismeri a polgárőrök munkáját.

A soproni polgárőrök keddi köszöntésén elhangzott: az eltelt évek bebizonyították a polgárőrszervezetek létjogosultságát. A lakosság széles körben felismerte az önszerveződés fontosságát, ami abban is megmutatkozik, hogy nemcsak a városokban, de már a kisközségekben is működnek polgárőrségek. 

- Számunkra a béke és a biztonság a legfontosabb. Köszönet jár ezért a soproni polgárőrségnek is, hiszen önkéntesen, a szabadidejükben segítik a rendőrök munkáját.
A polgárőrökre számíthattunk a migrációs válság és a világjárvány időszakában, valamint számíthatunk rájuk most is, amikor a soproni családok mindennapi biztonsága a tét. Ezt a munkát városunk és a magyar kormány is megbecsüli, ami a számukra biztosított támogatásokban is megmutatkozik.- olvasható dr. Farkas Ciprián facebook oldalán.
 

Fotó: Griechisch Tamás

A Polgárőrség Magyarország egyik nagy létszámú, az egyesülési jog alapján létrejött társadalmi szervezete. Célja, hogysegítse az ország közrendjének és közbiztonságának a fenntartását.  Felmérések szerint a lakosság 16%-a azt hiszi, hogy a polgárőrök fizetést kapnak munkájukért, de ez tévedés. Minden polgárőr, a megyei és az országos vezetők is, térítés nélkül végzik önként vállalt tevékenységüket. Példaértékű a Soproni Rendőrkapitányság és a Soproni Polgárőr Egyesület együttműködése is, közös járőrszolgálatokat is ellátnak.

Legnépszerűbb cikkek