| 2021. április. 28. | 1 perc olvasás

A soproni szállodák is készülnek a nyitásra

A soproni szállodák is készülnek az újranyitásra. A szolgáltatásokat csak védettségi igazolvánnyal lehet majd igénybe venni. A 18 év alatti személyek csak a védett személyek felügyelete alatt látogathatják a hoteleket. A szálláshelyek folyamatos takarítással és fertőtlenítéssel készülnek a vendégek fogadására.

November 11-e óta csak üzleti vagy oktatási céllal érkező vendégeket fogadhatnak a soproni szállodák. 4 millió beoltottnál új szabályok lépnek életbe, így a turisták előtt is megnyílnak a szálláshelyek. A szolgáltatásokat szigorú feltételek mellett vehetik majd igénybe a kikapcsolódni vágyók. Az elmúlt napokban megemelkedett a foglalások száma. 

-Teljes nagytakarítással és a szobák fertőtlenítésével készülünk az újranyitásra. A Magyar Közlönyben megjelent jogszabálynak megfelelően dolgozzuk ki a protokollt. A szállodába csak a védettségi igazolvánnyal rendelkező vendégek, valamint a felügyeletük alá tartozó 18 év alatti személyek léphetnek majd be. A belföldi vendégek részéről nagy érdeklődést tapasztalunk - mondta Szarjas Tímea, a Hotel Sopron igazgatója. 


Fotó: Sopronmédia archív

-A koronavírus-járvány okozta kényszerszünet során több karbantartási és felújítási munkálatot is elvégeztünk. Folytattuk a nyílászárócserét, ami már korábban is zajlott, kicseréltük a külső korlátokat, teraszelválasztókat, és a szálloda külső szigetelésével is jó ütemben haladunk. A tervek szerint május 21-től fogadjuk a vendégeket – tudtuk meg Tóth Andrástól, a Hotel Szieszta igazgatójától. 


Fotó: Sopronmédia archív

A jogszabály értelmében a hotelekben tartózkodó vendégek nem kötelesek maszkot viselni. A szálláshelyeken tilos zenés, táncos rendezvényt tartani. Családi eseményen vagy magánrendezvényen maximum 10 fő vehet részt. A soproni szállodákban a dolgozók egészségének védelmére is kiemelt figyelmet fordítanak.

Borítókép; Sopronmédia archívum 

Legnépszerűbb cikkek