| 2020. július. 20. | 1 perc olvasás

A Soproni Tankerület nyári táborosai körében népszerű az Esterházy-kastély programja

A fertődi Esterházy-kastély levendulakertjében ugyan elvirágzott már a levendula, és a levendulaszüret ideje is lejárt, de a közkedvelt szabadtéri múzeumpedagógiai foglalkozásokra továbbra is változatlanul várja az Eszterháza Kulturális-, Kutató és Fesztiválközpont a Soproni Tankerület nyári táboros kisdiákjait.

- Immár harmadik éve teremt lehetőséget a nyári táboros diákoknak az Esterházy-kastély a levendula-, fűszer- és gyógynövény kertjében nagyon hasznos szabadtéri programokra a szünet egész ideje alatt.
A levendulakert idei nyitása óta közel 400 diák vehetett részt ezeken az alkalmakon. A természetközeli foglalkozásokon múzeumpedagógus szakember vezetésével hasznos növénytani- és a felhasználással kapcsolatos gyakorlati ismeretekkel gazdagodnak a kisdiákjaink - mondta el Marek János, a Soproni Tankerület igazgatója. Hozzátette: A kézműves foglalkozások mind rendkívül népszerűek a gyerekek körében.

Ugyan a levendulaszüret a végéhez érkezett Eszterházán, de a szünet végéig, augusztus második feléig még heti több táboros csoportnak lesz lehetősége az Esterházy-kastély káprázatos környezetében, a kerti foglalkozásokon eltölteni néhány jó hangulatú, emlékezetes órát.

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Legnépszerűbb cikkek