| 2020. április. 21. | 1 perc olvasás

A soproni tűzoltóság várja a rátermettek jelentkezését!

E-mailben és telefonon is várja azoknak a jelentkezését a katasztrófavédelem, akik szeretnének tagjai lenni a soproni hivatásos tűzoltó állománynak. Így biztos, fejlődési lehetőségekben bővelkedő munkalehetőséghez juthatnak és a városunkban, valamint a környékén élők biztonságát szolgálhatják.

A soproni hivatásos tűzoltóságon a megüresedett létszámhelyek feltöltése érdekében a korábbi hónapban meghirdettek egy toborzónapot – ugyan a körülmények megváltoztak, de továbbra is várják a jelentkezőket, telefonos (0699/510672), vagy e-mailes ([email protected]) megkeresésben egyaránt.


Forrás: SopronMédia Archív

- Olyan 18. életévét betöltött személy jelentkezhet tűzoltónak, aki magyar állampolgár és van bejelentett magyarországi lakhelye, illetve büntetlen az előélete – emelte ki Molnár Sándor tűzoltó ezredes, a Soproni Katasztrófavédelmi Kirendeltség kirendeltségvezetője. - A jelentkezőnek meg kell felelnie egy fizikai, pszichológiai, egészségügyi vizsgálaton. Ezek után 6 hónapos kiképzésen kell részt vennie. Ennek egyik része Körmenden zajlik majd le, a másik pedig Budapesten. A kiképzést befejező a soproni hivatásos tűzoltóságon fog szolgálatot teljesíteni, 24-48-as időrendben – fejtette ki.

Fontos tudnivaló, hogy a korábbi években meglévő életkorhatárt eltörölte a törvény, tehát nem csak fiatalokat várunk, hanem akár középkorú személyeket is. Akik csatlakoznak a hivatásos tűzoltósághoz, egyenruhás státuszba kerülnek. Biztos jövedelem vár rájuk egy olyan rendszerben, amely megengedi, hogy továbbtanuljanak, elvégezzenek speciális tanfolyamokat és másodállást is vállalhatnak. Ez a hivatás ideális azok számára, akik késztetést éreznek arra, hogy aktívan segítsenek az embereken.


Forrás: SopronMédia Archív

- Én azt szoktam mondani, hogy olyat csinálunk, amit nagyon kevesen tudnak, vagy éppen mernek – emelte ki Molnár Sándor. - A 80 fős kirendeltségünkkel Soproni Járás területén több százezer emberért és rendkívüli vagyonért felelünk – világított rá.

Ez az állapot áprilisra, májusra és júniusra vonatkozik. Ha pedig megváltozik a vírussal kapcsolatos helyzet, feloldják a korlátozásokat akkor továbbra is szerveznek majd személyes toborzónapokat.

Borítókép: MTI/Varga György

Legnépszerűbb cikkek