| 2018. április. 11. | 1 perc olvasás

A Soproni Városszépítő Egyesület pályázata a Winkler Oszkár-díj elnyerésére

A Soproni Városszépítő Egyesület pályázatot hirdet Sopron város területén megépült vagy felújított, a városképet gazdagító épületek alkotói részére.

Pályázatot nyújtható be legfeljebb két éve elkészült (használatbavételi engedéllyel vagy a befejezés tényét igazoló hatósági bizonyítvánnyal rendelkező) új építésű vagy felújított épület, építmény alkotója (tervezője, kivitelezője vagy tulajdonosa).

A pályázatot az ingatlan azonosításához szükséges adatokkal (cím, helyrajzi szám), az elkészült épületet ábrázoló fényképpel, valamint kapcsolattartó személy és elérhetősége megadásával postai úton vagy személyesen a Soproni Városszépítő Egyesület irodájába (9400 Sopron, Új utca 4.) vagy elektronikus formában ([email protected]) lehet benyújtani legkésőbb 2018. május 31-ig.

A pályázatokat a Soproni Városszépítő Egyesület vezetősége által felkért szakmai zsűri bírálja a pályázó helyszínek megtekintése után. A város XX. századi kiemelkedő építészéről elnevezett Winkler Oszkár-díj adományozásának a célja az építészeti szempontból kiemelkedő, a soproni hagyományokat és a kortárs építészet vívmányait felmutató, a városképet gazdagító épületek elismerése, ezen épületek példaként való kitüntetése. A díj nyertese emléktáblát helyezhet el az épület homlokzatán.

 

A 2017-es emléktábla
A 2017-es emléktábla
fotó: Leczovics Zsolt
A 2017-es esztendőben az Anasztázia-villa érdemelte ki a rangos helyi elismerést
A 2017-es esztendőben az Anasztázia-villa érdemelte ki a rangos helyi elismerést
fotó: Leczovics Zsolt

Legnépszerűbb cikkek