| 2020. június. 15. | 1 perc olvasás

A soproni védőnőket ünnepelték

A védőnők napja alkalmából az önkormányzat nevében köszöntötte a soproni védőnőket dr. Farkas Ciprián. A polgármester megköszönte áldozatos munkájukat, azt a komoly segítséget, amit a családoknak a babavárás időszakában és azután is nyújtanak.

"A védőnői szolgálat egyedülálló a világon és Hungarikum, legyünk büszkék rá!"- hangsúlyozta a polgármester a hétfő délelőtti köszöntésen, amit a Jereván lakótelep Szolgáltatóházában tartottak meg.

Dr. Farkas Ciprián arról is beszélt, hogy a magyar védőnői rendszer unikális, az országban mintegy 5300 védőnő dolgozik, ebből Sopronban 29.  

Az ünnepségen Csiszár Szabolcs alpolgármester és Tóth Éva, a Jereván lakótelep településrészi önkormányzatának elnöke a védőnők helytállását méltatta, hiszen Sopronban a védőnők elsőként vállalták önként, hogy a járvány elleni védekezés részeként segítenek az idősellátásban az önkormányzatnak. 

Az ünnepelteket köszöntötte Péli Nikoletta, a Soproni Szociális Intézmény igazgatója, önkormányzati képviselő is. A vendégek ajándékcsomagokkal lepték meg a védőnőket.


fotók: Griechisch Tamás

Legnépszerűbb cikkek