| 2021. február. 17. | 1 perc olvasás

A sopronkeresztúri patikában is lehet tesztelni

A negatív koronavírus teszttel engedélyezett szolgáltatások iránti kereslet és az ingázókra vonatkozó tesztkötelezettség is a tesztutcák túlterheltségéhez vezetett az elmúlt héten. Ezt ellensúlyozandó, a burgenlandi gyógyszertárakban, így a sopronkeresztúri/Deutschkreutz patikában is lehet már teszteltetni.

Sopronkeresztúr közvetlenül a határátkelő mellett található, így a Közép-Burgenlandban dolgozó ingázóknak is könnyebbséget jelenthet, ha munkába menet útba esik a tesztelési lehetőség. Az ingyenes koronavírus teszteket végző burgenlandi gyógyszertárak listája az interneten is megtalálható.

Március 1-től ingyenes öntesztelő készlet lesz kapható az osztrák patikákban. Az otthon elvégezhető tesztek nem helyettesítik a hivatalos helyen elvégeztetett teszteket. Az öntesztelő készletek ugyanúgy alkalmazandók, mint az iskolai gyorstesztek, a pálcikát csak az orr elülső részéig kell felhelyezni. Az ingyenes gyógyszertári tesztek nem érvényesek például határátlépésnél, vagy a fodrásznál, csupán öntesztelésre szolgálnak. Az E-Card ellenében egy személy havonta legfeljebb öt ilyen tesztet kaphat a gyógyszertárakban.

Borítókép; pixabay 

Legnépszerűbb cikkek