A sportszerű pofonok vasárnapja Sopronban

West Hungarian Fight Open elnevezéssel rendeztek küzdősportgálát vasárnap Sopronban, ahol a délelőtt folyamán az amatőr grappling és MMA sportolók csaptak össze, délután pedig profi MMA, muay thai, illetve K1-es mérkőzések fokozták az izgalmakat és amiket zárómomentumként kora este a betöltetlen UBO Interkontientális ökölvívó címmérkőzés zárt.

A küzdősportok vasárnapján tartott megnyitón Dr. Simon István, Sopron Megyei Jogú Város alpolgármestere köszöntötte a résztvevőket és a nézőket, aki gratulált a szervezőknek, hogy egy ilyen nagyszabású küzdőgálával színesítik a város sportpalettáját és amiért külön köszönetét fejezte ki a lebonyolító Növényi Sportakadémia teljes csapatának valamint elnökének Babos Zoltánnak, aki áldozatos munkával, jelentős szerepet vállalt abban, hogy ez megvalósulhasson. 

Dr. Simon István hozzátette, hogy az itt is szereplő küzdősportok mára nem csak a nagyvilágban, hanem hazánkban is nagy népszerűségnek örvendenek és tömegeket vonzanak az edzőtermekbe, ami azt is jelenti hogy ezek a szakágak felemelkedőben vannak, amit az is bizonyít hogy többségük már az olimpiai mozgalom versenyszámainak a küszöbén van.   

Sopron alpolgármestere nagy szerettel köszöntötte a sportgálán szereplő versenyzőket és felkészítőiket valamint a kilátógató közönséget, akiknek sportszerű küzdelmeket illetve jó szórakozást kívánt. 


fotó: Griechisch Tamás

A köszöntő után kezdetét vette a küzdelem, ahol elsőként az amatőr grappling és MMA sportolók összecsapását nézhették meg az érdeklődők, amely igazán parázs, ám nagyon sportszerű mérkőzéseket hozott és ahol természetesen nem maradt el az érem illetve oklevél átadás sem.

Délután aztán a profik vették birtokba a Novomatic Aréna nagytermét, ahol  MMA,  Muay thai, illetve K1-es mérkőzések kínáltak nagyon színvonalas szórakozást a szép számú közönségnek, és ahol bizony meggyőződhetett mindenki arról, hogy az pofonok és rúgások bizony nem csak "filmestrükkök", hanem bizony azok valóban "élesbe" mennek, ám szigorúan betartva a szakágak szigorú szabályait.  

A nagyszabású küzdősportgála a kora esti órákban is tartogatott izgalmakat, hiszen ekkor kezdődtek a profi ökölvívó mérkőzések. A női bokszot kedvelők a szegedi Global Sport Event versenyzőjének, az izgalmas és látványos stílusban küzdő, Európa-bajnok címmel is rendelkező Magyar Kingának szurkolhattak, aki bizonyította is hírnevét, hiszen kiütéses győzelmet aratott.

A soproniak nagy örömére tíz esztendő után ismét a leghűségesebb város szorítójában láthatták a tavalyi esztendőben az év profijának is megválasztott Tóth Lászlót, aki az eddig betöltetlen UBO Interkontientális címért a budapesti Rózsás Gyulával öklözött. A  siker nem is maradt el, hiszen kiütéses győzelmet aratott a soproni öklöző, akinek az egyik nagy álma vált valóra azzal, hogy Sopronban küzdhetett meg egy rangos címért. 

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Legnépszerűbb cikkek