| 2017. szeptember. 1. | 2 perc olvasás

A Széchenyi István Gimnáziumban is elkezdődött a tanév

Új igazgatóval indul a 167. tanév a Széchenyi István Gimnáziumban, ahol Farkas Gábor az iskola évnyitó ünnepségén mutatkozott be a diákoknak.

A korábbi igazgató Szabó Miklós 16 évig vezette a gimnáziumot, aki ezentúl címzetes igazgatóként segíti az iskola és utódja munkáját.

Farkas Gábor, az intézmény új igazgatója az évnyitó ünnepségen a kollégáihoz és a tanulókhoz szólva a névadó Széchenyi István nagyságát, szellemiségét méltatta.  Az új igazgató eredményes tanévet kívánt a tantestületnek és a diákoknak egyaránt valamint reményét fejezte ki a tekintetben, hogy a továbbiakban is tanulmányi- sport- és egyéb sikerekkel gazdagodhat majd az iskola és egyben a város hírneve, a Széchenyis diákoknak és az iskola tantestületének köszönhetően.  

Dr. Simon István, Sopron Megyei Jogú Város alpolgármestere az évnyitón megköszönte Szabó Miklós több mint másfél évtizedes munkáját és köszöntötte a tanintézmény új igazgatóját is. Beszédében az új tanév első napján három fontos dologra mutatott rá a diákok számára, melyek a tanulásra, a sportra és a közösség erejére vonatkoztak. Ezek tükrében kitért arra, hogy a tanulás az egyik legfontosabb dolog az életben, a sport a test fejlődésének a záloga, a közösség formálása pedig elengedhetetlen az iskola és az osztályok számára. Zárszóként sikeres és eredményes esztendőt kívánt a diákoknak és a tantestületnek egyaránt Sopron alpolgármestere. 

Az évnyitón részt vett a fenntartó Soproni Tankerületi Központ igazgatója, Marek János is.

Az iskola diákjai verssel, énekkel és tánccal tették színessé a Széchenyi István Gimnázium évnyitó ünnepségét. 


fotó: sopronmedia.hu

fotó: sopronmedia.hu

fotó: sopronmedia.hu

fotó: sopronmedia.hu

fotó: sopronmedia.hu

fotó: sopronmedia.hu

fotó: sopronmedia.hu

Legnépszerűbb cikkek