| 2020. november. 8. | 1 perc olvasás

A Szent Imre-templom búcsúját tartották vasárnap

Búcsúi szentmisét tartottak vasárnap délelőtt a Jereván lakótelepen a Szent Imre-templomban.

Az ünnepi szentmisét Németh István atya celebrálta, a szentbeszédet Szalai Gábor atya mondta, aki két hónapja szolgál a plébánián.

Németh István atya kiemelte, hogy amikor a szentjeinket szemléljük és azon gondolkodunk, hogy mivel mutathatnak nekünk példát, sokszor esünk abba a csapdába, hogy utánozni szeretnénk őket. Viszont szentjeinket - így Szent Imrét is - nem utánozni kell, hanem megpróbálni megérteni, hogy az ő korukban, az ő helyzetükben hogyan tudták követni Istent.

Hozzátette, hogy Szent Imre életpéldájából a hűséget, a kitartást, az Istenre irányított életet tudjuk megtanulni, egyben kérni az ő közbenjárását, hogy hűségben, kitartásban és az Isteni úton meg tudjunk maradni, különösen a mostani, járványos időszakban.


fotó: Griechisch Tamás

Tóth Éva önkormányzati képviselő, a Jereván Lakótelep Településrészi Önkormányzatának elnöke a szentmise előtt kiemelte, hogy a Szent Imre búcsú nem csak a plébániának, hanem a Jereván lakótelepnek is az ünnepe, hiszen egy olyan közösség ünnepel, amely a lakótelepnek az egyik legértéktartóbb közössége, akiknek a hit ad erőt és reménységet a küzdelmekhez.

A mostani időszakban ez az erőt adó megerősítés fontos, hiszen egyrészt mindannyian maszkban járunk egy láthatatlan ellenfél miatt, másrészt a keresztény érték, a hit, amit a plébánia közössége képvisel, a magyarságot is megtartotta ezer éven át. Ez kultúránk, hagyományaink és közösségeink alapja – hangsúlyozta.


fotó: Griechisch Tamás

Az ünnepi misén mások mellett részt vett dr. Farkas Ciprián polgármester, Csiszár Szabolcs alpolgármester, valamint önkormányzati képviselők.

A járvány miatt a mise utáni hagyományos szeretetünnepet ezúttal nem tudták megtartani.

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Legnépszerűbb cikkek