| 2020. június. 8. | 2 perc olvasás

A Szent Orsolya iskola nevelőit is köszöntötték pedagógusnap alkalmából

Június első vasárnapja Pedagógusnap: ekkor a gyerekek a nevelőket ünneplik az óvónéniktől a tanítókon, tanárokon át az egyetemi oktatókig. Ebből az alkalomból köszöntötte dr. Farkas Ciprián polgármester a Szent Orsolya Gimnázium és Általános Iskola pedagógusait hétfőn délelőtt.

Dr. Kovács András, a Szent Orsolya Római Katolikus Gimnázium, Általános Iskola igazgatója megtisztelőnek nevezte, hogy személyesen köszöntötte dr. Farkas Ciprián az intézmény tanárait Pedagógusnap alkalmából. Ezzel a polgármester jelképesen minden soproni nevelőnek megköszönte áldozatos munkáját.


fotó: Griechisch Tamás

- Köszönetet kell nyilvánítanunk a tanároknak, ugyanis ők minden nap tesznek azért, hogy a gyermekeinkből egy olyan felnövekvő generáció váljék, amely aztán majd ezt az országot a hátára tudja venni – emelte ki dr. Farkas Ciprián, Sopron polgármestere. - Az idei Pedagógusnap, akárcsak a tanév nem volt mindennapi, de én úgy gondolom, hogy a soproni pedagógustársadalom kiválóan alkalmazkodott a pandémia okozta kihívásokhoz. A tanárok elkövettek mindent, hogy a gyermekeink a lehető legjobb oktatást kapják e körülmények között is – fejtette ki.


fotó: Griechisch Tamás

Dr. Farkas Ciprián köszöntőjében kiemelte: az önkormányzat azzal segítette az 1. és 2. osztályos gyerekeket a digitális oktatásban, hogy a Sopron TV-vel összefogva tartalmas Sulitévé című műsort készítettek az elmúlt hetekben. A polgármester az oktatási intézményhálózat fejlesztéséről is szólt köszöntőjében.


fotó: Griechisch Tamás

- A soproni városházán elkötelezettek vagyunk a jövőben is, hogy a városi intézményhálózat színvonalát folyamatosan biztosítsuk és emeljük – szögezte le a polgármester. - Az elmúlt időszakban is volt egy nagyon dinamikus intézményfejlesztési program a településünkön. Több iskola és óvoda újult meg energetikai szempontból külsőleg és belsőleg egyaránt. Az iskola, ahol jelenleg vagyunk, kormányzati forrásból óriási átalakuláson megy keresztül – osztotta meg velünk.


fotó: Griechisch Tamás

Az elhangzottak jegyében további soproni bölcsődéket, óvodákat és iskolákat újítanak fel a közeljövőben.


fotó: Griechisch Tamás

Legnépszerűbb cikkek