A szép mesterségek kezdete...

Képzőművészeti szakgimnáziumi osztályok kiállítása a Soproni SzC Handler Nándor Technikumban.

Az iskola tanulóinak tanév végi zárókiállításán a 9-13. évfolyamos növendékek (összesen 668 fő) munkái, így az iskola képzéseinek válogatott anyaga látható. A kreatív, szépész, fa- és építőipari, informatikai ágazatban szakmára készülő tanulók munkái mellett láthatók az alapozó szakmai tantárgyak keretében készült munkák is: tanulmányrajzok, tervek, egyedi tervezésű szóróanyagok, a tanév eseményeihez fűződő plakátok, a versenyekre készült alkotások. A kiállítás megrendezése fontos szerepet játszik abban, hogy az általános iskolai tanulóknak is bemutassák a iskolában folyó munkát. Néhány képben bemutatják az Ivánban működő Régi Iskola Művészeti Egyesület szervezésében készült alkotásokat is.

A kiállítást 2022. május 10-én 12.00 órakor Balogh Eszter üvegművész, a Soproni Kereskedelmi és Iparkamara elnökségi tagja nyitotta meg; köszöntőt mondott Kósa Éva, a Soproni SzC Handler Nándor Technikum igazgatója.

Az elmúlt évig csak a képzőművészeti osztályok tanulóinak az alkotásait mutattuk be, a 9.-től a 13. évfolyamig minden tanuló megmutathatta, hogy éppen hol tart a tanulmányaiban, és hova tudnak eljutni az iskolánkban eltöltött öt év alatt. Az idei évben ezt kiegészítettük a kreatív és szépészeti ágazat tanulóinak az alkotásaival is. A kiállítás lehetősége mindenképp egy pozitív hatás a tanulóink számára, hiszen ezáltal nemcsak öncélúan készülnek az alkotások, rajzok, grafikák, hanem valóban meg tudják mutatni azokat, s elmondhatják akár szülőnek, nagyszülőnek, rokonságnak, baráti társaságnak, hogy gyere, nézd meg, az én alkotásom is kiállításra került. (Kósa Éva)

A szervezők a Soproni SzC Handler Nándor Technikum tanulóin kívül a már kialakult hagyomány alapján az általános és középiskolák diákjainak a szervezett látogatásaira, de Sopron város művészetszerető közönségére is számítanak.

A szép mesterségek kezdete…” elnevezésű kiállítás a Soproni SzC Handler Nándor Technikum (Sopron, Halász u. 9-15.) aulájában 2022. május 10-étől május 19-ig  8 és 19 óra között látogatható.

 

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Legnépszerűbb cikkek