| 2016. szeptember. 19. | 1 perc olvasás

A Szív Világnapján hívták fel a figyelmet a megelőzés fontosságára

A Magyar Kardiológusok Társasága és a Magyar Nemzeti Szívalapítvány minden évben a Szív Világnapján hívja fel a figyelmet a szív és érrendszeri megbetegedések kiemelkedő gyakoriságára és a megelőzés fontosságára. A Soproni Gyógyközpont csatlakozva az országos felhíváshoz, prevenciós programokat szervezett szeptember 17-én a Lővér Kempingben.

Mára hagyománnyá vált, hogy az Európai Mobilitási Hét egy napján autómentes napot rendeznek Sopronban mozgásos programokkal, buzdítva a lakosságot az egészségtudatos és környezetbarát életmódra. Az Autómentes Nap és a Szív Világnapja üzenete jól illeszkedik egymáshoz, így az idei programot egy helyszínen, a Lővér Kempingben szervezte meg a város Sportfelügyeleti csoportja és a Soproni Gyógyközpont. 

A kerékpáros és futóprogramok mellett a kórház felállított prevenciós sátrában a szakemberek ingyenes szűrővizsgálatokkal (BMI index számítással, haskörfogat és vérnyomás méréssel, testzsír elemzéssel), dietetikai és mozgásterápiás tanácsadással, gyerekeknek szóló játszóházi programokkal várták az érdeklődőket.

A rendezvényen a rizikófaktort növelő tényezőkről: a magas koleszterinszintről és vérnyomásról, a dohányzás ártalmairól, a mozgásszegény életmód és a túlsúly (túlzott kalóriabevitel) következményeiről is részletes felvilágosítást adtak a gyógyközpont munkatársai. 

Szeptember végén több mint 100 országban tartanak a sopronihoz hasonló rendezvényeket a Szív Világnapján, a programok megtekinthetők a www.worldheartday.org oldalon.

Legnépszerűbb cikkek