| 2023. február. 24. | 1 perc olvasás

A szociális és gyermekjóléti észlelési és jelzőrendszer munkáját tekintették át

Az egészségügyi, oktatási és szociális intézmények képviselői tanácskoztak pénteken a gyermekjóléti ellátás és jelzőrendszer munkájáról a városházán.

Az eseményen Roth Gyuláné, a Sopron és Környéke Család- és Gyermekjóléti Ellátás Intézete igazgatója elmondta: „Az éves szakmai tanácskozás a szociális és gyermekjóléti észlelési és jelzőrendszer munkájának az összefoglalója. A szolgálat feladata ennek a rendszernek a működtetése. A tagok (háziorvos, védőnők, oktatási intézmények, rendőrség, közművelődési szociális intézmények..stb.) írásban beküldött beszámolói alapján, az egész éves feladatellátásról, az észlelt problémákról, az együttműködés formáiról esik szó. A szakmai program végén született intézkedési tervet benyújtjuk a humánszolgáltatási osztálynak, amelyet az egyik tavaszi közgyűlésen vitat majd meg a testület, és így megszületik a 2022-es év beszámolója és a ’23-as munkaterv.”

fotó:Griechisch Tamás

A tanácskozáson dr. Farkas Ciprián polgármester hangsúlyozta: „A gyermek az első, akit óvni és védeni kell a különféle káros behatásoktól. A gyermeknevelésben a család mellett kiemelten fontos szerepe van azon intézmények rendszerének, melyekben a gyermek cseperedése során megfordul, ilyen a bölcsőde, óvoda, iskola, a szociális ellátórendszer egyéb szervei. Fontos, hogy a szakemberek mindig résen legyenek, tudjanak egymással kommunikálni, hogy ha baj van, be tudjanak avatkozni. Voltak olyan esetek, amelyek rávilágítottak arra, hogy egy hatékonyabb és szigorúbb gyermekvédelmi törvényre van szükség.”

fotó:Griechisch Tamás
fotó:Griechisch Tamás

 

Legnépszerűbb cikkek