| 2022. november. 30. | 2 perc olvasás

A szociális területen dolgozókat díjazták

A szociális munka napját ünnepelték a Soproni Szociális Intézményben szerda délután. A rendezvényen azokat a szociális szférában dolgozókat ismerték el, akik nemcsak kiemelkedően, de példamutatóan végzik hivatásukat városunkban.

Az eseményen köszöntőt mondott dr. Farkas Ciprián. Sopron polgármestere hangsúlyozta; ezekben a nehéz időkben is óriási terhet cipelnek a vállukon a szociális munkások, hiszen segítenek azoknak, akik gyámolításra és támogatásra szorulnak.

"Minden év novemberében megemlékezünk a szociális szférában dolgozókról. Ez egy olyan munka, amely nem nélkülözhető, ezeknek az embereknek pedig minden támogatást és elismerést meg kell adni. A városházán mi mindent megteszünk annak érdekében, hogy ennek a munkának az elvégzése ne szenvedjen hiányt, és Sopronban mindenki, aki támogatásra szorul, megkapja azt az ellátást, ami számára szükséges"

- tette hozzá a polgármester.

fotó: Griechisch Tamás

Elismerést vehetett át:

Szent Benedek Idősek Házának munkatársai:

Bors Adrienn gondozó, Pálfi Józsefné gondozó, Vámosné Horváth Aranka konyhavezető

A Sopron Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatal humánszolgáltatási osztályának munkatársa:

Taschnerné Szabadvári Helga

A Sopron Megyei Jogú Város Egyesített Bölcsődék munkatársai:

Kusicsné Surányi Szabina kisgyermeknevelő, Hegedüs Kinga bölcsődei dajka, Máthé Tamás gépjárművezető és karbantartó

Nyugdíjas Pedagógus Otthon munkatársai: Kovács Erzsébet, Deák Erzsébet, valamint Horváth Andrea

Fabricius Endre Evangélikus Szeretetotthon munkatársai: Kovácsné Éder Judit és Fityó Orsolya

Sopron és Környéke Család és Gyermekjóléti Ellátás Intézetében dolgozó: Bedekovics Józsefné gondozó, Katonáné Kovács Ágnes családsegítő és Holpár Gabriella óvodai-iskolai szociális segítő

Soproni Szociális Intézmény munkatársai: Varga Márta, Csernyák-Sós Dorottya, Szolnok Patrícia, Benő Krisztina Noémi

fotó: Griechisch Tamás

A díjakat dr. Farkas Ciprián, Sopron polgármestere és Péli Nikoletta, a Soproni Szociális Intézmény vezetője adta át. Csernyák-Sós Dorottya a jól működő közös munkának titulálta az elismerését. 

"„Két éve dolgozom a Soproni Szociális Intézményben, az Ikva Idősek Otthona terápiás munkatársaként. Ez az elismerés megmutatta azt, hogy ennek a hivatásnak van jövője. A díjat elsősorban a csapatmunkának köszönhetem, a többiek segítsége nélkül nem ment volna" - emelte ki Csernyák-Sós Dorottya.

A városi elismerések után Bodáné Gyürü Vanda, a Magyar Ápolási Egyesület megyei vezetője a szervezet díszoklevelét és ezüst kitűzőjét adta át Nagy Andreának és Major Zsoltnénak, akiknek példamutató, áldozatos és egyben nélkülözhetetlen a munkájuk.

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Legnépszerűbb cikkek