| 2021. május. 3. | 1 perc olvasás

A szülészeti osztály dolgozóit köszöntette Barcza Attila

A születés hetét 2003-ban rendezték meg először. Az országos tájékoztató, szakmai és kulturális esemény célja, hogy a várandósok és családjaik minél szélesebb körű tájékoztatást kapjanak arról, milyen választási lehetőségeik vannak a szülés módjának, helyének, valamint a „kísérő” kiválasztásának tekintetében. A születés hete alkalmából Barcza Attila, Sopron és térsége országgyűlési képviselője köszöntötte a soproni szülészeti osztály dolgozóit.

A gyermekáldást még a járványhelyzetben is nagy felelősséggel vállalják az édesanyák. A Soproni Gyógyközpontban 2021 májusáig már 310 újszülött jött világra. A születés hete alkalmából Barcza Attila, Sopron és térsége országgyűlési képviselője a Soproni Gógyközpont udvarán köszöntette a szülészeti osztály dolgozóit. "Köszönet áldozatos munkájukért, melyet a nemrég felújított családbarát szülészeti osztályon végezhetnek. Népszerűek a kormány családbarát intézkedései is. Magyarországon a gyermek az első" - írta közösségi oldalán a képviselő.


Fotó: Barcza Attila Facebook oldala

A gyógyközpont szakemberei mindent megtesznek azért, hogy az édesanyák és kisbabáik a szülés ideje és a kórházban töltött napok alatt a lehető legnagyobb biztonságban legyenek, egymásra hangolódásuk háborítatlan legyen. A Szülészet-Nőgyógyászati Osztályon a pandémia idején is számos fejlesztés történt. Befejeződött az Újszülött és gyermekágyas részleg teljes felújítása és a szülőszobák modernizálása. Kényelmi bútorok és orvosi eszközök érkeztek, bővítették a korai kötődést elősegítő baba-mama szolgáltatásokat. Ebben a megújult, családbarát környezetben, az egészséges jövőbe vetett töretlen hittel várják továbbra is a gyermeket vállaló édesanyákat.

Borítókép; Barcza Attila Facebook oldala

Legnépszerűbb cikkek