A szurkolói rendbontás után közleményt adott ki a Sopron KC

Már a Komárom-Esztergom és a Győr-Moson-Sopron megyei rendőrség is vizsgálja az Oroszlány elleni mérkőzés közben történt szurkolói rendbontást. A hétvége történéseivel kapcsolatban a Sopron KC hivatalos közleményt adott ki, amelyet változtatás nélkül közlünk:

"Az Oroszlány elleni mérkőzésen történt rendbontás mielőbbi kivizsgálása céljából, kéréssel fordulunk szurkolóinkhoz.

Amint azt előző cikkünkben megírtuk, sajnos a hétvégi Oroszlány elleni idegenben elveszített találkozót követően összecsapás történt a szurkolóink és a helyi biztonságiak között, amelynek sérültjei is voltak.
A történteket a Komárom-Esztergom és a Győr-Moson-Sopron megyei rendőrség egyaránt vizsgálja. E vizsgálatok lezárta és eredményei után pedig várhatóan majd a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége Fegyelmi Bizottsága is tárgyalni fogja.

Az oroszlányi klub délután kiadott sajtóközleménye szurkolói rendbontásra és rasszista megnyilvánulásokra utal. Klubunk vezetése – amely mind a szurkolói rendbontást, mind pedig a rasszizmust mélységesen elítéli – most azon dolgozik, hogy a történtekkel kapcsolatban minél előbb beszerezze a hivatalos felvételeket, dokumentumokat, emiatt már felvettük a kapcsolatot az OSE Lions vezetőségével. Miután ezek eljutottak klubunkhoz és vezetőségünk tanulmányozta azokat, a tartalmuk ismeretében teszi majd meg a szükséges lépéseket.

Azzal a tiszteletteljes kéréssel fordulunk mindazokhoz, akik bármilyen fotóval vagy videófelvétellel rendelkeznek az Oroszlány elleni mérkőzésen történt rendbontásról, azt mielőbb juttassák el klubunknak."

 

Legnépszerűbb cikkek