| 2020. január. 5. | 4 perc olvasás

A szurkolók is kivették részüket a győzelemből

A Sopron Basket remek hangulatú, pontgazdag mérkőzésen győzte le a három negyeden át nyomunkban levő TFSE-MTK együttesét szombaton este hazai színtéren. Sopron Basket - TFSE-MTK: 105-73.

A Sopron Basket csapatának mindössze két napja maradt a regenerálódásra a csütörtöki bajnoki mérkőzés után. A lányok készen álltak a feladatra a bajnokság meglepetés csapata ellen. Egyedül az achillesével bajlódó Czukor Dalma nem tudott a vezetőedző rendelkezésére állni, akire hétfőn további vizsgálatok várnak.


Forrás: http://www.wb-sopron.com/

Az első percek inkább a támadásról szóltak mindkét oldalon, a védekezés terén volt hova előre lépni. Amint a soproni csapat megrázta magát, egy perc alatt 8 pontosra növelte az előnyét. Időt kért Magyar Bianka (6. perc 17-9). Briann repítette el egy dobócsellel emberét, és máris kétszámjegyű különbséget jegyezhettek a soproniak. (7. perc 19-9). 12 ponttal terhelték meg a vendégek hálóját, úgy, hogy közben egyet sem kaptak. Ez már az a védekezés volt, amit a vezetőedző elvár a csapattól (8. perc 23-9). A negyed hajrájában kicsit leültek a hazaiak, melyet kihasznált a nagy energiákat mozgósító fővárosi alakulat (27-18). Aleks triplával, Alíz duplával folytatta a második negyed elején (12. perc 32-18). Nem tudták azonban lerázni magukról a szívósan kapaszkodó ellenfelüket. A megengedettnél több hibát vétettek védekezésben, ezekkel pedig élt a bátran és jól kosárlabdázó kék mezes vendég csapat, mely lépésről lépésre közeledett (18. perc 45-38). A szünetig még tovább csökkent a távolság (51-46).


Forrás: http://www.wb-sopron.com/

A fordulást követően is keresték a hazaiak a játékukat, de leginkább a védekezésüket. 51-50-nél Zsófi lépett be a védők között, majd Candice mutatott be egy látványos horgot (33. perc 55-50). A lelkes szurkolók is érezték, hogy kell a plusz energia a lelátóról. Szünet nélkül biztatták kedvenceiket (25. perc 59-56). 62-56-os állásnál az ellenfél időt kért. (26. perc 62-56). A negyed vége Aleks perceit hozták, de az utolsó szót Tina ragadta magához, mellyel egy kicsit el tudtak szakadni üldözőiktől (74-63). Aleks 19. pontja egy tripla volt, melyre Süle is előhúzott egy hibátlan hármast (31. perc 77-66). Jeca is bevágott egy távolit a sarokból, mellyel a mérkőzés legnagyobb különbsége alakult ki (32. perc 82-66). Az ellenállhatatlanul robogó Aleks lőtte 20 pontosra a különbséget a 33. perc végén (86-66). Úgy nézett ki, felőrlődött az ellenfél a nagy tempóban, a hazaiak pedig egyre felszabadultabban kosárlabdáztak. Négy perccel a vége előtt utolsó idejét is kikérte Magyar Bianka (37. perc 97-68). A végjátékra egy nyitott kérdés maradt. Vajon, megdobják-e a száz pontot. Végül a születésnapos Dubei Debórának adatott meg a lehetőség, aki büntetőből dobta meg a szurkolók nagy tapsa közepette a 100., majd a 101. pontot (101-68). A vége 105-73-as győzelem lett.


Forrás: http://www.wb-sopron.com/

Gáspár Dávid vezetőedző a meccset követő sajtótájékoztatón kiemelte: „Szeretnék gratulálni a TFSE-MTK csapatának, nem véletlen tartom őket a szezon meglepetés csapatának. Jó munkát végeznek, láthatóan minden egyes személy nagyon motivált a csapatukon belül. Ennek tudatában álltunk hozzá a meccshez, tudtuk, hogy jó ellenfél, tudtuk, mit játszanak, de későn ébredtünk és egy olyan mederbe tereltük a meccset, mely ellenfelünknek kedvezett. Könnyű kosarakat kaptunk, mely csak odafigyelés kérdése. Fontos szegmense a játéknak, itt ma alul teljesítettünk. Voltam én is játékos, tudom, hogy két napja fontos derbit játszottunk, és nem tudtunk úgy felpörögni, de ezen a szinten ez nem megengedhető. Kőkeményen oda kell tennünk magunkat, akkor is, ha kétnaponta jönnek a meccsek. Ennek ellenére gratulálok a játékosaimnak! Nehéz egy ilyen gödörből felállni, nekünk ez sikerült. Jobb játékot várok, és tudom, hogy mennyit dolgoznak az edzéseken, szívüket-lelküket kiteszik a pályára. Biztos vagyok benne, hogy jobban játszunk majd! Holnap pihenő, majd hétfőtől készülünk a következő kihívásokra. Szeretném megköszönni szurkolóink támogatását. Ma nagyon komoly gödörből rángattak ki minket!”

Magyar Bianka, a vendégek vezetőedzője így jellemezte a mérkőzést: „Nagyon jó volt visszatérni ebbe a csarnokba edzőként. Itt nőttem fel, itt szerettették meg velem a kosárlabdát. Különös érzések kavarognak éppen ezért most bennem. Szerettük volna megnehezíteni a Sopron dolgát, és méltó ellenfél lenni. Azt gondolom: minden edző álma egyszer egy ilyen csapatot vezetni. 31 percig ott tudtunk lenni a nyakukon, próbáltunk veszélyesek lenni. Nem gondolom, hogy magyar csapatok itt szoros mérkőzéseket fognak játszani. Gratulálok a Sopronnak, de még jobban saját csapatomnak! Kitettük a szívünket, lelkünket a pályára. Jó ennek a csapatnak az edzőjének lenni. Köszönjük a szurkolóknak, hogy ennyien itt voltak, és minket is biztattak!

Legnépszerűbb cikkek