| 2018. augusztus. 24. | 1 perc olvasás

A tánc geometriája - megnyílt Hainer István fotókiállítása

Pénteken este nyílt meg Hainer István fotókiállítása a Múzeum Cafe-ban. A Forma című tárlaton az alkotó 15 fotót állított ki balett sorozatából. A képek különlegességét az adja, hogy a színházi zsinórpadlásról fotózott a művész, így felülnézetből tudta megmutatni a tánc dinamikáját.

Esztétikumot és formákat tükröznek ezek a képek - mondta portálunknak az alkotó a pénteki kiállításmegnyitó  előtt. Hainer István kiemelte: a testek játékát jeleníti meg a fotókon. Felülnézetből és bevilágítva a táncosok olyan alakzatot vesznek fel, ami leginkább egy geometriai formára hasonlít. A folyton változó látványvilág, színpadkép és mozdulat ami megihlette a fotóst, így született meg több év alatt a különleges sorozat.


fotó: Griechisch Tamás

A tárlatot Demcsák Ottó Harangozó-díjas táncos, a Soproni Petőfi Színház tánctagozatának vezetője nyitotta meg, aki elmondta: minden művészeti ág értékes, hiszen olyan értéket és lelki táplálékot ad, amit minden embernek érdemes magához venni. Ilyen szellemi táplálék a fotóművészet is. Hainer István képei megragadják a pillanatot, a mozdulatot, az emberi esendőséget valamint a lélek sokszínűségét. 


fotó: Griechisch Tamás

A 15 képből álló kiállítás a Museum Cafe-ban (Sopron, Előkapu 2-7) várja az érdeklődőket.

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Legnépszerűbb cikkek