| 2021. április. 7. | 1 perc olvasás

A Tanulmányi Erdőgazdaság Zrt. is csatlakozott a tavaszi nagytakarítás akcióhoz

A TAEG Tanulmányi Erdőgazdaság Zrt. is csatlakozott az Aktív- és Ökoturisztikai Fejlesztési Központ által indított Tavaszi Nagytakarítás edukációs kampányhoz.A legjobb túraélményt is elronthatja, ha szétdobált vagy felhalmozott szemét tarkítja a tájat. A kampány célja, hogy felhívják a figyelmet arra, hogy a természetben eldobált szemetet összeszedjék, illetve el se dobják a kirándulók.

Tények és tévhitek:

  • Az almacsutka és a banánhéj úgyis komposztálódik, azt eldobhatod útközben. Nem! A kirándulók által otthagyott eledelre szemet vetnek az állatok, így ők könnyen a túraútvonalak mellé szoknak, mivel folyamatosan etetik őket. Márpedig nem a narancshéj a legjobb táplálék a kis rágcsálóknak.
  • A pihenőhelyeken néhol tűzrakóhely is várja a túrázókat. Ezek nagy része műanyag hulladékkal van tele – gondolván, hogy a következő társaság majd úgyis elégeti. Ezek nem kukák!
  • Sok helyen a természetben is találhatunk szemetest. Ezek ürítése rendkívül körülményes, ezért nem viszik el hetente az ide dobott hulladékot.
  • Sajnos, mindig lesz, aki eldobálja a csomagolózacskót a természetben. A legjobb, ha egy nagyobb szemeteszsákot viszünk magunkkal, ezzel sokat tehetünk a tisztább erdőkért.

Applikáció a környezetvédelemért:

A HulladékRadar egy ingyenesen használható mobil alkalmazás, melynek célja az illegális szemétlerakás terjedésének megakadályozása. Az alkalmazás biztosítja a lakosság számára az illegális hulladéklerakó helyek bejelentési lehetőségét mobil eszköz használatával. Egy rövid regisztrációt követően egyszerűen lehet bejelentéseket tenni, így az illegális hulladékot az illetékes hatóság gyorsabban és hatékonyabban tudja eltávolítani. 

Hogyan lehet csatlakozni a kampányhoz?

  • Húzz kesztyűt, vegyél magadhoz szemeteszsákot, keress társakat magad mellé, és irány a természet!
  • Készíts képet róla, töltsd fel Instagramra vagy Facebookra, és jelöld meg #aktívmagyarország és #tavaszinagytakarítás hashtagekkel!

Borítókép; Sopronmédia archívum 

Legnépszerűbb cikkek