| 2022. január. 14. | 1 perc olvasás

A térség turisztikai vonzerejét növeli és a gazdaság élénkítését erősíti az Esterházy-kastély fejlesztése

Országgyűlési képviselői látogatást fogadtak a folyamatosan megújuló, fejlődő eszterházai örökséghelyszínen. Ütem szerint zajlik az izgalmas restaurátori, helyreállítási munka a kastély-középrész keleti és nyugati szárnyainak földszinti és első emeleti kiállítási tereiben, a keleti összekötő szárny földszintjén, az óraszinten és a belvederen.

A földszinti hercegi, mint a hercegnéi lakosztályokban Esterházy „Fényes” Miklós kora elevenedik majd meg, több helyiségben korabeli bútorok, iparművészeti alkotások és festmények gazdagítják majd a kastélybelsőt. A fényűzően barokk-életérzést a legkorszerűbb megoldások fokozzák majd a GINOP-7.1.1-15-2016-00027 "A fertődi Esterházy-kastély turisztikai célú fejlesztése" projekt keretében megújuló kastélyrészben.

- Az Esterházy-kastély az ország egyik legkiemelkedőbb kultúrtörténeti, művészettörténeti és építészettörténeti értéke - fogalmazta meg Barcza Attila, Sopron és térsége országgyűlési képviselője közösségi oldalán, miután Egresitsné Firtl Katalin ügyvezető társaságában tett látogatást a felújítás alatt álló kastélyban.

- Én még emlékszem azokra az időkre, amikor a kifosztott kastély elhanyagoltan állt. Az épületegyüttes és környezete teljeskörű, nagyszabású felújítása a magyar kormány folyamatos támogatásának köszönhetően valósulhat meg. A történeti enteriőrök felújítása után egyedülálló és eredeti szépségében pompázó kastélyrész nyílik meg majd a látogatók előtt Magyarország legimpozánsabb barokk-rokokó kastélyában. Érdemes lesz megnézni! - írta a képviselő.

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Legnépszerűbb cikkek