| 2016. augusztus. 7. | 2 perc olvasás

A terveknek megfelelően halad a munka a Rákosi úton

Jól halad kivitelezés, bár a leglátványosabb elem az aszfaltozás, majd a terveknek megfelelően november végére készül el.


fotó: Nagy "Nicko" László

Folyamatos a munka a Rákosi úton, ahol közel 200 millió forintos beruházási költséggel újítják fel a vízvezeték hálózatot, a szennyvízcsatornát illetve a szakasz csapadékcsatornáját. Hozzávetőleg ötszáz méteres vízvezeték hálózat gerincvezetéke kerül itt kiépítésre és negyvenöt darab bekötést is felújítanak.  Tizenhárom betonaknával épül ki a valamivel több mint ötszáz méteres szennyvízcsatorna is, ahova tizenhárom betonakna van tervezve, negyvennyolc bekötéssel. 

Nem sokáig lesznek láthatóak a földfelszínen
Nem sokáig lesznek láthatóak a földfelszínen
fotó: N.N.L.
A mélység titka ...
A mélység titka ...
fotó: N.N.L.

fotó: N.N.L.

A csapadékelvezetés is megoldódni látszik, hiszen a meglévő helyett egy húsz méteres gerinccsatorna épül, ahova száz darab ereszrákötést és bekötést is kiépítenek és a meglévő tizenhat darab vízelnyelőrácsot is teljesen felújítják. A helyiek egyik nagy problémája is megoldódik ezzel a beruházással, hiszen minden nagyobb esőzés után a csapadék elöntötte a pincéket, ami sok bosszúsággal és bizony anyagi kárral is sújtotta a lakókat.

Egy pince, ami már többször elázott
Egy pince, ami már többször elázott
fotó: N.N.L.

fotó: N.N.L.

A munkálatokkal jól haladnak a kivitelezők és ha minden a tervek szerint alakul, akkor november végére végeznek a beruházással, ami azt is jelenti, hogy egy teljes új aszfaltburkolatot is kap ez a szakasz, közel 3600 négyzetméteren illetve  a majdnem  1000 négyzetméteres járdaburkolat is helyreállításra kerül.

Legnépszerűbb cikkek