| 2016. október. 7. | 1 perc olvasás

A tízezredik bérletest köszöntötték a Soproni Petőfi Színházban

Vezdén Koppány, a Tóth Antal iskola hetedik osztályos tanulója a tízezredik bérletese a Soproni Petőfi Színháznak. A Csillagfiú című előadás előtt Pataki András, az intézmény igazgatója könyvcsomaggal köszöntötte fiatal nézőnket.

A bérletezés lassan befejeződik, ám október végéig az első premier előadás kijátszásáig, még a színház várja azokat, akik így szeretnének biztos helyet a nézőtéren.

A direktor elmondta: az elmúlt négy évben némiképp cserélődött a közönség összetétele és arányaiban is változott a színházlátogatók száma Sopronban. A teátrum tudatosan és nagy energiákat mozgatva dinamikusan nyitott a fiatal közönség irányába, s a sikeres iskolaszínházi programjának, valamint a városi és környékbeli pedagógusokkal való jó együttműködésnek köszönhetően nőtt ennek a korosztálynak a létszáma a bérletesek között. Az igazgató hozzáfűzte: a jövő közönségének a felnevelése, a színházba járás megszerettetése egyik jelentős missziójuk.

Ehhez tartozó hír, hogy a soproni Lions Club a vakokat és gyengénlátókat támogatva színházbérleteket vásárolt, hogy meghívja a helyi szervezet tagjait a soproni teátrum előadásaira. A színház audio-narrációt biztosít ezekre az alkalmakra.


fotó: Torma Sándor

Legnépszerűbb cikkek