| 2021. november. 10. | 1 perc olvasás

A Tómalom Utcai Gyermekotthont támogatta a Lions Club Sopron

Jótékonysági koncertet szervezett a Soproni Lions Club. A rendezvényből befolyt összeget a Tómalom Utcai Gyermekotthon fogyatékkal élő gyermekeinek ajánlotta fel a szervezet. Az adományt különböző programok megvalósítására fordítja az Otthon.

A Soproni Lions Club mindig is kiemelt figyelmet fordított a szociális helyzetük vagy egészségi állapotuk miatt hátrányos helyzetű emberek támogatására. A szervezet október 31-én rendezett jótékonysági koncertet a Szent Mihály-templomban. Az eseményen több mint 400 000 forintot sikerült gyűjteni a Tómalom Utcai Gyermekotthon fogyatékkal élő gyermekeinek – A pandémiás helyzetben még nagyobb szükség van a társadalmi felelősségvállalásra és segítségnyújtásra. A Szent Mihály-templomban rendezett Petrás Mária koncertre nagyon sokan eljöttek, megtöltötték a templom főhajóját, és ezúton sikerült 440 ezer forintot gyűjtenünk, amelyet a mai napon átadtunk az otthon részére – mondta el Nagy Tamás, a soproni Lions Club soros elnöke.

A koncertből befolyt összeget programok és ünnepségek szervezésére fordítja az Otthon. A Tómalom-Híd Alapítvány célja, hogy az intézetben élő, halmozottan sérült gyermekek életterét nyitottabbá tegyék. Kocsis Jánosné, a Tómalom-Híd Alapítvány  kuratóriumi elnöke elmondta, hogy a támogatásból nagyon szép karácsonyi ünnepséget és egy vidám mikulás estet fognak tartani az otthon lakóinak.

Az Alapítvány kiemelt feladatai közé tartozik a fogyatékos gyermekek társadalmi kapcsolatainak fejlesztése. Az ünnepség végén az otthon lakói adtak elő műsort a résztvevőknek.

Legnépszerűbb cikkek