| 2021. július. 21. | 1 perc olvasás

A turizmusban is megemlékeznek az 1921-es népszavazásról

A száz évvel ezelőtti népszavazásra hívja fel a figyelmet az a zászló, amelyet a Sopron Fertő-táj Turizmusáért Egyesület tagjai vettek ma át a Soproni Tourinform Referencia Irodájában. A lobogókat azoknak a vállalkozásoknak az épületeire tűzik ki a centenárium évében, amely üzletek, szálláshelyek az 1921-es népszavazás területén találhatóak. Sopron Megyei Jogú Város önkormányzata 2021-et emlékévvé nyilvánította a népszavazás tiszteletére.

A vállalkozások képviselőit Kovács-Gazdag Nikoletta, a Sopron Régió Turisztikai Központ Nonprofit Kft. ügyvezetője köszöntötte, valamint hangsúlyozta, rendkívül örömteli, hogy ilyen kezdeményezések valósulnak meg a Leghűségesebb Városban.


fotó: Griechisch Tamás

A Sopron Fertő-táj Turizmusáért Egyesület képviseletében Taschner Tamás elmondta: népszerű mondás az elmúlt időszakban, hogy a turizmusban dolgozni a hazaszeretet egyik formája.
„Mi, az egyesület tagjai nemcsak Magyarországra vonatkoztatjuk ezt a kijelentést, hanem szűkebb környezetünkre, így Sopronra és a Fertő-tájra is. Büszkék vagyunk a népszavazásra, és szeretnénk ezt az örömöt úgy is megmutatni, hogy a turizmusban dolgozó üzleteken, szálláshelyeken is megjelenik egy lobogó, szimbolizálva ennek az évnek a fontosságát és ünnepi jellegét" – tette hozzá Taschner Tamás.


fotó: Griechisch Tamás

Az egyesület tagjainak Kovács-Gazdag Nikoletta, a Sopron Régió Turisztikai Központ Nonprofit Kft. ügyvezetője adta át az 1921-es népszavazás emlékére készült zászlókat.


fotó: Griechisch Tamás

fotó: Griechisch Tamás

Legnépszerűbb cikkek