| 1 perc olvasás

A Tűztorony az egyik legvonzóbb turisztikai célpont Sopronban

119 lépcsőfok a csodás panorámáért. A nyári hónapokban 24.782 fő volt kíváncsi a Tűztoronyra, a leghűségesebb város jelképére. De nem csak az ide látogató turistákat, a helyiket is időről időre elvarázsolja az épület. Az idei szezonban szeptember 15-én és 16-án lesz utoljára, este 20 óráig nyitva a Tűztorony, utána visszatér a téli nyitvatartás, amikor is hétfőtől vasárnapig 18 óráig várják a látogatókat. Kasszazárás 17.30-kor.

Sopron szimbóluma gyakran ölt fényruhát, hogy valamilyen nemes ügy mellé álljon, vagy kap olyan öltözetet, mellyel hirdeti a város programjait. Számtalan leánykérésnek, romantikus pillanatnak vagy családi kirándulásnak biztosított már helyszínt.

Az 58 méter magas, Fő téren álló épület története egészen a római korig nyúlik vissza. Az elmúlt évszázadokban sokrétű szerepet töltött be a város életében. Toronyőrök, toronyzenészek, számos munkakör és érdekesség kötődik Sopron egyik leghíresebb épületéhez.  A látogatók a 119 lépcsőfok megtétele után az erkélykoszorúról, a toronyőrök hajdani őrhelyéről gyönyörködhetnek a műemlékváros csodálatos panorámájában. A Soproni Múzeum munkatársai az év minden napján várják az érdeklődőket a Tűztoronyba.

Részletek a Tűztorony történetéről itt olvashatóak: https://muzeumnegyed.hu/kiallitasok/tuztorony

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Legnépszerűbb cikkek