A vadbalesetek megelőzésére figyelmeztet a rendőrség

  2020. október 26. - www.sopronmedia.hu (police.hu)

Szarvas és őz ugrott a járművek elé az 1-es számú főúton, Gönyű és Öttevény térségében. Az elmúlt időszakban megszaporodtak a vadelütések , ezért a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság a megelőzés fontosságára hívja fel a lakosság figyelmét.

Anyagi kárral járó közúti közlekedési baleset történt az 1-es számú főút 116+300. kilométerszelvényében, Gönyű közelében 2020. október 25-én 18 órakor. Egy 80 éves győri férfi közlekedett személygépkocsival Győr felől, Nagyszentjános irányába, amikor az út bal oldaláról – féktávolságon belül - egy szarvas ugrott a jármű elé. A sofőr az ütközést már nem tudta elkerülni és elütötte az állatot. A gépjárművezető a balesetben nem sérült meg, azonban az elgázolt vad a helyszínen elpusztult.

Szintén anyagi kárral járó közúti közlekedési baleset történt az 1-es számú főút 143+800. kilométerszelvényében, Öttevény közelében 2020. október 25-én 18 óra 5 perckor. Egy 29 éves győri férfi közlekedett személygépkocsival Lébény felől, Öttevény irányába, amikor az út bal oldaláról – féktávolságon belül - egy őz ugrott a jármű elé. A sofőr az ütközést már nem tudta elkerülni és elütötte az állatot. A baleset során személyi sérülés nem történt, azonban az elgázolt vad a helyszínen elpusztult.

A balesetek körülményeit a Győri Rendőrkapitányság vizsgálja.

A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság az alábbiakra hívja fel a lakosság figyelmét:

  • Ha vadat lát, lassítson! A vadállatok kiszámíthatatlanul viselkednek. A mozdulatlanul álló vad hirtelen megugorhat és akár a jármű irányába is vágtatni kezdhet.
  • Ha egy őzet vagy szarvast látott, számítson többre is! Általában ezek az állatok csoportokba verődnek.
  • Ha hirtelen nagytestű vad kerül a gépkocsi elé, vészfékezzen, adjon hangjelzést, de ne rántsa félre a kormányt!

Borítókép: Police.hu 

Kérem, várjon... Kérem, várjon...