| 2021. május. 12. | 1 perc olvasás

A város elismeri a tűzoltók áldozatos munkáját

Magyarországon május 4-e Szent Flórián, a tűzoltók védőszentjének ünnepe, a tűzoltók napja. Az ünnepet követően és annak apropóján szerdán dr. Farkas Ciprián polgármester is kifejezte nagyrabecsülését a tűzoltóknak, és jutalommal ismerte el a Soproni Katasztrófavédelmi Kirendeltség öt munkatársát.

Sopron Megyei Jogú Város polgármestere, dr. Farkas Ciprián dicséretben és jutalomba részesítette

az iparbiztonsági szakterületen végzett többéves kiváló tevékenységéért Ragats Attila t. alezredest, a Soproni Katasztrófavédelmi Kirendeltség iparbiztonsági felügyelőjét.

A Sopron Ágfalvi úti tűzeset során végzett tűzoltás vezetői tevékenységéért Simon László t. főtörzsőrmestert, a Soproni Hivatásos Tűzoltóparancsnokság szerparancsnokát, 

a Sopron Ágfalvi úti tűzeset során végzett beavatkozói tevékenységért Iván Krisztián t. főtörzsőrmestert, a Soproni Hivatásos Tűzoltóparancsnokság beosztott tűzoltóját, 

a készenléti szolgálat szerparancsnoki feladatellátásban nyújtott teljesítményéért Farkas Norbert t. törzsőrmestert, a Soproni Hivatásos Tűzoltóparancsnokság szerparancsnokát,

a készenléti szolgálat során nyújtott kiváló teljesítményéért Kóbor Máté t. őrmestert, a Soproni Hivatásos Tűzoltóparancsnokság beosztott tűzoltóját.

 - Május 4. Szent Flórián, a tűzoltók védőszentjének ünnepe. Ebből az alkalomból fejet hajtunk a tűzoltók odaadó és önfeláldozó munkája előtt. Az elismerés minden e területen dolgozónak szól. A tűzoltók a polgárok vagyonvédelmében és az egészség megőrzésében is kiemelt szerepet töltenek be. A koronavírus-járvány mindannyiunkat, így a tűzoltókat is komoly kihívás elé állította, ennek ellenére helytállnak minden helyzetben. Fontos lépés, hogy megkezdődött a Soproni Rendészeti Integrált Központ kivitelezése, így Magyarországon elsőként Sopronban egy modern, a kor elvárásainak megfelelő létesítményben végezhetik el munkájukat a rendőrök és a tűzoltók - mondta el a köszöntés alkalmával dr. Farkas Ciprián polgármester.


fotó: Griechisch Tamás

- Megtisztelő az elismerés. Közel 100-an dolgozunk a kirendeltségen, remek a csapat, kiváló szakemberek tevékenykednek itt, minden problémával megbirkózunk, amivel szembesülünk a soproni területen – emelte ki Molnár Sándor tűzoltó ezredes, a Soproni Katasztrófavédelmi Kirendeltség vezetője.


fotó: Griechisch Tamás

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Legnépszerűbb cikkek