| 2021. április. 14. | 1 perc olvasás

A város is segített

Az önkormányzat által létrehozott alapból folyamatosan kapják meg a támogatásukat mindazon magánszemélyek, egyéni vállalkozók, gazdasági társaságok és civil szervezetek, akik és amelyek sikeres pályázatot nyújtottak be. A cél továbbra is a helyiek segítése – hangsúlyozta dr. Farkas Ciprián polgármester a Soproni Témának adott interjúban.

Sopron Megyei Jogú Város Önkormányzata dr. Farkas Ciprián polgármester kezdeményezésére még idén február elején egy ötvenmillió forintos, felülről nyitott alapot hozott létre, amely már mintegy 100 millió forinta bővült. A koronavírus miatt nehéz helyzetbe került soproni családok, egyéni vállalkozók, gazdasági társaságok, civil szervezetek március 12-ig pályázhattak a támogatásra. A vállalkozások egyszeri 500 ezer forint, a bajba jutott magánszemélyek pedig 100 ezer forint vissza nem térítendő támogatást igényelhettek.

Az alap létrehozásának ötletét az adta, hogy egy éve nyakunkon van a koronavírus, elfogytak a lelki és anyagi tartalékok – jelentette ki Sopron polgármestere, majd hozzátette, hogy „tudtuk és éreztük, Sopron város önkormányzatának segítséget kell nyújtania. A kormányzat is jelentős támogatást ad, gondolok itt a hitelmoratóriumra, a bértámogatásra, a gazdaság-újraindítási akciótervre, azonban a települési önkormányzatok sem tehetik meg, hogy ne vegyék ki a részüket ebből„”.

Dr. Farkas Ciprián elmondta: a kifizetések megkezdődtek, első körben – még húsvét előtt – a bajba jutott magánszemélyek kapták meg a támogatást, a gazdasági társaságok részére is folyamatosan történnek a kifizetések. Sopron polgármestere hozzátette: mivel közpénzről van szó, alaposan megvizsgálták az igényléseket, szükség esetén pedig hiánypótlást kértek, így még nem zárult le a kifizetés.

A polgármester részletezte: összesen több mint négyszáz igénylés érkezett, így a támogatási összeg meghaladja a költségvetésbe betervezett ötvenmillió forintot.

A teljes interjút a Soproni Téma weboldalán tekinthetik meg !

Borítókép; Soproni Téma 

Legnépszerűbb cikkek