A városházán jártak az idegenvezetők

A Magyar Idegenvezetők Egyesülete kétnapos programra érkezett a Leghűségesebb városba illetve térségébe, amely során a városházán is látogatást tettek.

A szakmai képzés és tapasztalatszerzés céljából a térségünkbe érkező 45 fős csoport szerdán látogatott el a városházára, amelynek dísztermében Dr. Fodor Tamás, Sopron Megyei Jogú Város polgármestere köszöntötte őket. 

Az ország minden részéből érkező idegenvezetőket a város polgármestere tájékoztatta azokról a mérföldkőveknek számító fejlesztésekről illetve beruházásokról, amelyek az elmúlt években valósultak meg Sopronban illetve azokról is amelyek folyamatban vannak vagy éppen a közeljövőben kerülnek kivitelezésre. 

A vetitettképekkel gazdagon illusztrált ismertetőben a polgármester kitért azokra a felújításokra is, amelyek a turisztikai élményeket növelik a közeljövőben. Ilyen például a "Múzeum-negyed" kialakítása vagy éppen a megújuló műemlékvédelmi épületek, de a külön hangsúlyt kapott a történelmi belváros megújulása és Lővér-program is. 

A találkozó után az Magyar Idegenvezetők Egyesületének tagjai egy szakmai értékeléssel zárták a két napos találkozójukat, amely igazán jó hangulatban és tartalmasan telt. 


fotó: Griechisch Tamás

fotó: Griechisch Tamás

fotó: Griechisch Tamás

fotó: Griechisch Tamás

fotó: Griechisch Tamás

Legnépszerűbb cikkek