| 2019. július. 18. | 1 perc olvasás

A városszépítők örömmel fogadják a Fertő parti fejlesztést

A Fertő parti fejlesztésekről egyeztetett a beruházás lebonyolításáért felelős Sopron – Fertő Turisztikai Fejlesztő Nonprofit Zrt. a megalakulásának 150. évfordulóját idén ünneplő Soproni Városszépítő Egyesület elnökségével.

A megbeszélésen az ország legnagyobb idegenforgalmi fejlesztésével kapcsolatban felmerült kérdéseket tárgyalták meg. A fejlesztő cég vezérigazgatója, Kárpáti Béla kifejtette: fontos, hogy a város érdekében valóban tevékenyen részt vevő szervezet minden kérdésre választ kapjon. Az ország első, 1869-ben létrehozott Városszépítő Egyesülete történelmi hagyományait követve az eredeti céllal működik a mai napig: vagyis, hogy támogassa a város és környezetének épített és természeti fellendülését. A nagy hagyományokkal rendelkező Városszépítő Egyesület elnöke, Józan Tibor a fejlesztési tervek részletes ismertetése után hangsúlyozta: a fejlesztés több évtizedes lemaradást, azon keresztül rengeteg hiányosságot pótol.

Az egyeztetésen elhangzott: a Városszépítő Egyesület örömmel fogadja a beruházást, hiszen mint mondták: ennek pozitív hatásai az egész térségben, de elsősorban Sopronban lesznek érezhetőek. Mint fogalmazott: láthatóan már rövid távon fellendülést és gazdasági eredményeket fog jelenteni a térségnek és Sopronnak, ráadásul esztétikai értelemben is komoly hiányosságokat pótol a fejlesztés. Az elnökségi tagok kiemelték: a számukra fontos szempontok – mint például a zöld felületek mértéke és a közösségi funkciók nagy száma – mind teljesülnek. A Városszépítő Egyesület tagjai szerint szükséges fejlesztés valósul meg, melyre igen komoly társadalmi igény van Sopronban és környékén.

Legnépszerűbb cikkek