| 2021. szeptember. 27. | 3 perc olvasás

A Várva Várt Alapítvány Sopronban nyitott irodát

A Várva Várt Alapítvány 2021. szeptember 25-én szombaton tartotta második vidéki irodájának hivatalos megnyitóját Sopronban. A helyi szervezet számára mérföldkőnek számító ügyfélszolgálati irodahelyiség megnyitása Sopron MJV Önkormányzatának támogatásával valósulhatott meg.

Az alapítvány fő tevékenysége a krízishelyzetbe került kismamák felkarolása, céljuk, hogy minden segítséget megadjanak ahhoz, hogy a hozzájuk forduló anyukák magzatjaikat kihordják, megszüljék és saját családjukban nevelhessék. Amennyiben ez ellehetetlenülne, a gyermekeket a szülő kérésére olyan családokhoz tudják örökbe adni, ahol valóban várva várják őket. Az alapítványhoz forduló párokat tapasztalt szakembereik kísérik végig az örökbefogadás – gyakran hosszadalmas és összetett – folyamatán.

Az ünnepi eseményt Horváth Zsuzsa, a soproni csoport vezetője nyitotta meg. A megnyitón részt vett Filep Márk önkormányzati képviselő, a Népjóléti Bizottság elnöke, Lagler András a Népjóléti Bizottság tagja, a Hívószó Család- és Egészségvédő Alapítvány elnöke, valamint a Sopron és Környéke Család és Gyermekjóléti Ellátás Intézetének munkatársai.

Lagler András köszöntőjében többek között elmondta, hogy abban a kulturális háborúban, ami napjaikban zajlik házasság és a család intézménye ellen a Várva Várt Alapítvány munkája nemcsak életmentő, hanem nemzetmentő. „Örvendetes, hogy az elmúlt tíz évben 41%-kal csökkent az abortuszok száma, ami egyrészt a sikeres családpolitika, másrészt az olyan életvédő civil szervezetek munkájának gyümölcse, mint az Önöké. Azt kívánom, hogy minél több olyan katartikus pillanatban legyen részük, amikor évek múltán sikeres emberek térnek vissza Önökhöz megköszönni, hogy megszülethettek!” – zárta szavait Lagler András.

Lukács József a Várva Várt Alapítvány országos elnöke prezentációt tartott az alapítvány országos tevékenységéről, beszélt eddigi sikereikről, esetszámokról, jövőbeni terveikről. Ezután Horváth Zsuzsa egy tartalmas kisfilmen keresztül mutatta be a vendégeknek, hogy az elmúlt 5 évben milyen munkát végeztek városunkban és a környező településeken a soproni aktivisták. Babakocsit, babaágyat, babaruhákat, pelenkát, mindent amire egy újszülöttnek szüksége van igyekeznek biztosítani a hozzájuk forduló anyukáknak. Ezeknek a tárgyaknak a beszerzésében nélkülözhetetlenek azok az adakozó, jószivű családok, akik a már kinőtt, nem használt, de jó állapotban lévő, sokszor pincében padláson álló babakocsival, kisággyal, babakelengyével támogatják munkájukat. Sok soproni és Sopron környéki családtól kapnak folyamatosan adományt. Emiatt rendszeresen tele van a raktáruk, és nem kell egy várandós anyukát sem elküldeniük üres kézzel. Cégektől is kapnak adományokat, karácsonykor az Erdei Iskolába, a Kozmutza Flóra általános iskolába, és a fertődi Gyerekjóléti Központba vittek mesekönyveket, játékokat, pelenka adománnyal pedig a soproni Gyermekjóléti Központ munkáját igyekeznek támogatni. 


Lukács József a Várva Várt Alapítvány országos elnöke

Végzetül a soproni csoport aktivistája, Temesvári Anikó beszélt egyik emlékezetes esetéről, melyben a baba születéséig kísérte végig a kismama életét, támogatva, hogy a legjobb döntést tudja meghozni gyermeke érdekében. A helyi iroda megnyitásával kulturált körülmények között találkozhatnak és ügyeleti órát tudnak biztositani krízishelyzetbe került kismamák részére. Itt tudják az örökbefogadásra jelentkezőket fogadni, továbbképzéseket és prevenciós előadásokat, alapítványi megbeszéléseket tartani, ill külső szakemberekkel való szakmai találkozók helyszíneként is használható. Itt fogadhatják a támogatókat és a szóróanyagok, könyvek, kiadványok és kisebb termékek, eszközök tárolása is megoldott. Mottójuk: Minden baba érkezése egy csoda, ha segítünk neki megszületni! A helyi iroda Sopron Lackner Kristóf utca 48. szám (Kristályüzletház) 1. emeletén található, fogadó óra minden szombat délelőtt 9 és 11 óra között van. Az alapítvány további elérhetőségei: www.varvavart.hu

telefon: +36 30 329 7315 hétköznapokon 8-17 óra között

Legnépszerűbb cikkek