| 2021. február. 27. | 2 perc olvasás

A végére bedarálta a Sopron a KTE-t

Baljós előjelekkel várhatta a Sopron elleni bajnokit a Kecskemét együttese, hiszen egy nappal a találkozó előtt derült ki, hogy a csapat szakmai stábjának egyetlen tagja, a stáb legfiatalabb edzője, Dusan Markovic lehet csak ott a mérkőzésen. Egy-egy hullámvölgyet leszámítva, a mérkőzés nagy részében kézben tartva a játék irányítását – különösen a páratlan negyedekben nyújtott remek játékkal - teljesen megérdemelt és roppant értékes győzelmet aratott a Sopron Kecskeméten.

A szegény embert még az ág is húzza alapon a bemelegítéskor a hazai gyűrű szenvedett balesetet, így a találkozót az eredeti kiíráshoz képest harmincöt perccel később, 17:35-kor kezdték a felek.

Padgett közelijével a vendégek gyorsan magukhoz ragadták a kezdeményezést, majd Werner is hozzátett kettőt (0-4). Egy Karahodzsics-büntetővel és egy Wittmann-triplával egyenlített a Kecskemét, de Thompson hármasa azonnal érkezett válaszként (4-7). A festéken belül megállíthatatlannak bizonyultak a soproniak, akik leginkább Padgett játékára építve fokozatosan léptek el az ellenfelüktől (4-11). Látszott a kihagyás a csapatokon, több nem várt eladott labda és elhibázott befejezés is becsúszott a támadásokba. A lepattanócsatát uralva a negyed végéig tartotta kidolgozott előnyét az SKC, amely egy utolsó másodperces 2+1-es akcióval tízre nőtt. 11-21.

Jogéla egy nagy zsákolással, Wittman egy nagy sarokhármassal nyitotta a második negyedet. Összességében a kecskemétiek nyitották jobban ezt a felvonást, egy 13-2-es futással át is vették a vezetést (24-23). Továbbra sem ültek a vendégtámadások, miközben a KTE egyre jobban kezdett felpörögni, két triplával már hat volt közte. Elmore percei következtek, aki villámgyorsan berámolt öt pontot, amihez még Borisov is hozzátett egy duplát, egy másfél perces jó periódus után megint a Sopronnak állt a zászló (30-31). Hiába kért időt Dusan Markovic, a soproni lendület egészen a nagyszünetig kitartott. 34-42.

Fordulatos mérkőzést játszottak a csapatok, ezúttal a hazaiak kerültek fölénybe, akik Wittmann négypontos megmozdulása után újfent átvették a vezetést (43-42). Szinte már menetrendszerűen jött az újabb fordulat, Borisov vezérletével megint ellépett az SKC (43-52). Ebből viszont most nem tudott felállni a KTE, egyre csak nyílt az olló a záró játékrész előtt, Supola távolijával már a húsz is meglett közte. 51-71.

Az utolsó negyedben sokáig kosárra kosár volt a válasz, ezzel viszont nem tudott közelebb férkőzni a Kecskemét (59-79). Kezdett elfáradni a hazai csapat, miközben továbbra is jó energiával játszott a Sopron, négy és fél perccel a vége előtt már gyakorlatilag eldőlt a mérkőzés. Innen nem engedték ki a győzelmet a kezükből a vendégek, akik egymás után kétszer is nyerni tudtak idegenben. 74-92.

Címkék: Sopron KC

Legnépszerűbb cikkek